Foci

Griezmann és az Atlético is csak szenved

Ha az ember egy röpke pillantást vet a spanyol labdarúgó-bajnokság tabellájára, akkor megakad a szeme az Atlético Madridon. A madridiak, akiknél jól láthatóan törést okozott az előző szezonban a Real ellen elveszített Bajnokok Ligája-döntő, az utóbbi években méltó riválisai voltak a Barcelonának és a Real Madridnak, 2014-ben bajnokok is voltak, most meg a hatodik helyről várják a Las Palmas elleni hazai bajnokit.

Diego Simeone csapata a legutóbbi hét bajnokijából csak kettőt nyert meg, egyszer döntetlent játszott és négyet elveszített.

Aggodalomra adhat okot az is, hogy a csapat legjobb játékosa, Antoine Griezmann sem remekel mostanság, bár nem játszik rosszul, de a 25 éves francia támadó már nyolc bajnoki, összesen 679 játékperce nem szerzett gólt. Ez a legrosszabb sorozata, mióta az Atléticóba igazolt. Legutóbb október 2-án, a Valencia ellen volt eredményes. Az előző szezonban 22 gólig jutott a La Ligában, most hatnál jár.

Különösen fontos lenne 2016 utolsó bajnoki meccsét megnyernie az Atléticónak, mert jelenleg 12 pont a hátrányuk a listavezető Real Madrid, és 6 a második Barcelona mögött. Ráadásul, ha kikapnak, a Las Palmas is feljön rájuk. (Fotó: Getty Images/AFP/Christof Stache)

A szombati menü Spanyolországban

Sporting Gijón-Villarreal 13.00
Atlético Madrid-Las Palmas 16.15
Granada CF-Real Sociedad 18.30
Sevilla-Málaga 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik