Foci

Rohamtempóban fejlődik az amerikai futballbajnokság

Jövőre két új csapattal bővül az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) mezőnye, s a vezetés végső célja, hogy 28 együttes szerepeljen a sorozatban.

Az már évek óta biztos volt, hogy az idei 20 együtteshez képest 2017-ben kettővel több, azaz 22 csapat szerepel majd az MLS-ben, hiszen az Atlanta United és a Minnesota United FC indulását már korábban jóváhagyták a tulajdonosok.

A liga csütörtöki, New York-i elnökségi ülése után az is kiderült, hogy az MLS vezetése jövő év közepén bejelenti, melyik lesz az a két további város, amely 2020-tól szerepeltethet csapatot. Don Garber, az MLS irányítója elmondta, kilenc város, köztük olyan metropolisz, mint Detroit vagy San Diego is érdeklődött az indulási feltételekről.

Minden beérkezett kérelmet meg fogunk vizsgálni az elkövetkező hónapokban, a jövő év első felében pedig találkozni fogunk a tulajdonosjelöltekkel

– nyilatkozta Garber.

Az új, szám szerint 25. és 26. csapatnak 150 millió dolláros (mintegy 44 milliárd forintos) belépti díjat kell letennie az MLS asztalára a csatlakozáshoz, az összeg a később bekerülők számára vélhetően még magasabb lesz – arról azonban egyelőre nem született döntés, mikor bővítik tovább a ligát.

A jövőre csatlakozókon kívül két másik együttes indulására bólintottak már rá a jelenlegi tulajdonosok: a Los Angeles FC 2018-ban már részt is vehet a sorozatban, azonban a másik, indulási joggal rendelkező, Miami székhelyű csapat körül egyelőre sok a bizonytalanság. A többek között a korábbi angol labdarúgó, a Los Angeles Galaxyben is megfordult David Beckham tulajdonában lévő együttesnek egyelőre nincs stadionja, így kérdéses, mikor tud csatlakozni a mezőnyhöz.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik