Foci

6.2 millió forintot keres havonta a válogatott védő Franciaországban

Thiago Silva, a Paris Saint-Germain játékosa a francia bajnokság (Ligue 1) legjobban kereső labdarúgója.

A brazil hátvéd havi 1,1 millió eurót (343 millió forint) vihet haza, ezzel az ő fizetése a legmagasabb a francia első osztályban – számolt be róla a L’Equipe című francia napilap.

Thiago Silva mögé egy másik párizsi, az argentin Ángel Di María fért fel a dobogó második fokára havi 900 ezer eurós (281 millió forint) fizetésével, míg a harmadik holtversenyben a PSG további két futballistája, az uruguayi Edinson Cavani és a brazil Thiago Motta 800 ezer eurós (250 millió forint) havi keresetükkel.

A párizsiak labdarúgói közül további három, Javier Pastore, Blaise Matuidi és Marco Verratti található még a legjobb tízben, az első, nem a PSG-ben szereplő focista az AS Monaco csatára, a kolumbiai Radamel Falcao, aki 600 ezer eurós (187 millió forint) keresetével a hetedik helyen áll.

A listának van magyar vonatkozása is: a Dijonban futballozó, válogatott Lang Ádám havi 20 ezer eurót (6,2 millió forint) vihet haza. Összehasonlításképpen: a legjobban kereső csapattársa, a Lille kölcsönjátékosaként szereplő Marvin Martin havi 180 ezer eurót (56 millió forint) keres.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik