Foci

Kassai Viktor történelmet írt a klub-vb-n

A házigazda Kashima Antlers bejutott a fináléba a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon, miután a szerdai oszakai elődöntőben 3-0-ra legyőzte a kolumbiai Atlético Nacionalt.

A találkozót Kassai Viktor vezette. A magyar bíró videós visszajátszást alkalmazott annak a büntetőnek a megítélésénél, amelyből Doj Soma megszerezte a vezető találatot a 33. percben. Ez volt az első eset, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos tornáján igénybe vették a videós visszajátszást.

A tornán tesztfázisban működő videóbírót elsősorban góloknál, büntetőt érintő döntéseknél, azonnali piros lapoknál használják. A kétes szituációban hárman elemzik a felvételeket, melyek alapján a bíró megváltoztathatja korábbi döntését. A videóasszisztensek tanácsadó szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt.

Endo Jaszusi sarkazásból növelte az előnyt a 83. percben, a végeredményt a két perccel korábban csereként beállt Szuzuki Juma állította be a 86. percben.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepel. A Kashima Antlers első ázsiai csapatként jutott el a sorozat döntőjébe. A vasárnapi fináléban a Real Madrid és a mexikói América összecsapásának továbbjutója lesz a japán bajnok ellenfele.

Eredmény – Klub-világbajnokság, elődöntő

Kashima Antlers (japán)-Atlético Nacional (kolumbiai) 3-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik