Foci

NB1: a magyar bajnoknál nagyobb kihívás a lengyel

Sokan hangoztatták, hogy fél évet itthon kellene még futballoznom, de szerintem egy magyar játékos nem engedheti meg magának, hogy visszautasítson egy ilyen lehetőséget

– olvasható a keddi Nemzeti Sportban a ferencvárosi Nagy Dominik mondata. A 21 éves középpályás már az ősszel elkötelezte magát a lengyel bajnok, a BL-csoportkört a harmadik helyen záró, így tavasszal az Európa Ligában érdekelt Legia Warsawa-nak.

Megjegyezzük, a Ferencvárosi vezetés szerencsére nem követi azt a Honvédnál és az MTK-nál szokásos meglehetősen primitív gyakorlatot, hogy a jobb ajánlatot kapó, szerződésüket meghosszabbítani nem akaró játékosokat a junior csapatba űzik. Hiába derült ki a nyári átigazolási időszak végén a megegyezés, Thomas Doll Nagy végig játszatta ősszel is a középpályást, aki meg is hálálta a bizalmat.

Nagy Dominik ennek megfelelően profi módjára futballozott és így készült az idegenlégiós életre is. Elmondása szerint már hetek óta tanulja a nyelvet, amire szüksége is lesz, hiszen új csapata magyar gólfelelőse, Nemanja Nikolics minden bizonnyal továbbáll télen, így nem lesz honfitársa, aki segítené.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Lengyel szakvélemény szerint Nagynak nem lesz könnyű dolga a kezdő tizenegybe kerüléssel, mivel az a Besnik Hasi, aki őt kiszemelte és leigazolta, már nem a csapat edzője. A helyét váltó Jacek Magierával beindult a varsói szekér, legutóbb épp Nikolics két góljával és egy gólpasszával idegenben verték 5-1-re a Piast Gliwicét.

Azért lesz nehéz dolga, mert a tízes poszton igazi klasszis módjára futballozik a belga Vadis Odjidja-Ofoe, az egész liga legkiválóbbja. Az ő cseréje a grúz Valerij Kazaisvili, de ugyancsak remekel a középpályán mögöttük futballozó Thibault Moulin

– adott rövid helyzetelemzést Marek Wawrzynowski lengyel futballszakíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik