Foci

Guardiola Cityjét is két vállra fektette a szárnyaló Chelsea

Szuperrangadóval indult az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulója. A mérkőzés előtt listavezető Chelsea utazott a harmadik, de csak egypontos hátrányban lévő Manchester City otthonába. Pep Guardiola megpróbált váratlant húzni a meccs előtt, akárcsak Antonio Conte, ő is 3-4-3-as felállásban küldte pályára csapatát.

Az olasz mester is változtatott, igaz ő kényszerűségből. A középpálya egyik motorja, Nemanja Matic sérülés miatt kiesett, a helyére Cesc Fabregas került be. A spanyol játékmester legutóbb szeptember végén, az Arsenal elleni rangadón volt kezdő, akkor a Kékek 3-0-ra kikaptak. Conte utána változtatott a szisztémán, amely zsinórban hét megnyert bajnokit eredményezett.

Mindkét gárda aktívan kezdett, az első említésre méltó jelenetre a 25. percig kellett várni. Akkor egy szabadrúgás után Fernandinho fejelt a kapuba, de a játékvezető les miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot. Rögtön utána Eden Hazard vitte el a labdát a rosszul kimozduló Claudio Bravo mellett, de kisodródott, lövés helyett passzolt, de a védők felszabadítottak.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Az első félidő hajrájában nagyon nyomott a City, és a vezetést is meg tudták szerezni, jókora londoni segítséggel. Egy középre tett passzba Gary Cahill nagyon szerencsétlenül nyúlt be, a játékszer pedig a hosszú sarokba vágódott (1-0).

A fordulást követően maradt támadásban a hazai együttes, és gyorsan el is dönthették volna a három pont sorsát. Az öngólt vétő Cahill és Thibaut Courtois kapus nem értette meg egymást, Sergio Agüero lecsapott a labdára, de gyenge lövését ki tudták rúgni a gólvonal elől. Pár minutummal később Kevin de Bruyne szerezhetett volna gólt, de néhány méterről a felső lécet találta el.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 60. percben Fabregas hatalmas labdája után Diego Costa megverte védőjét, majd a kapuba lőtt (1-1).

Tíz perccel később már a Chelsea vezetett, egy mintaszerű kontra után Costa ugratta ki Williant, a csereként beálló brazil pedig kilőtte a hosszú alsót (1-2).

A City mindent megtett az egyenlítésről, nagyon kinyíltak, a 90. percben pedig Hazard egy újabb kontra után egy az egyben értékesítette a ziccert (1-3), mellyel el is döntötte a három pont sorsát.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy Agüerót és Fernandinhót a ráadás perceiben kiállították egy kakaskodás után.

A tavaly előtti bajnokság aranyérmese így zsinórban a nyolcadik sikerét aratta, így négy ponttal meglépett egyik legnagyobb riválisa előtt.

Eredmény – Premier League, 14. forduló

Manchester City – Chelsea 1-3 (1-0)
Gólszerző: Cahill (45. – öngól) ill. D. Costa (60.), Willian (70.), Hazard (90.)
Kiállítva: Agüero (90+8.), Fernandinho (90+8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik