Foci

Lezuhant a brazil csapat gépe, lefújták a Copa Sudamericana döntőjét

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (Conmebol) törölte a Copa Sudamericana döntőjét, miután helyi idő szerint hétfőn este, Kolumbiában lezuhant az a repülőgép, amely a finálé egyik résztvevőjét, a Chapecoense csapatát szállította.

A döntő első meccsére szerdán került volna sor Medellínben, a másik résztvevő a helyi Atlético Nacional. A Copa Sudamericana a kontinens második számú klubsorozata a Libertadores Kupa után.

Összeállításunkat a korábbi, futballcsapatokat ért repülőgép-szerencsétlenségről itt találja.

A Lamia bolíviai légitársaság gépe – amelyen 72 utas és 9 fős személyzet tartózkodott – helyi idő szerint hétfő este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett.

Federico Gutiérrez medellíni polgármester azt mondta, lehetséges, hogy vannak túlélők. Egyelőre nem tudni, vannak-e túlélők, a medellini polgármester szerint lehetséges. Az első jelentések

hat túlélőről írtak, egy kolumbiai hírportál több mint 10 túlélőről értesült, de a kolumbiai rendőrség már csak öt túlélőről tud, így 76 fő veszthette életét a tragédiában.

Ez a videó és a fotó a felszállás előtt készült a focistákról:

Fotó: Twitter/Andres Felipe Arcos
Fotó: Twitter/Andres Felipe Arcos

A Chapecoense a dél-brazíliai Chapeco városának csapata, 2014 óta élvonalbeli. Az EFE spanyol hírügynökség értesülése szerint az együttes eredetileg egy charterjárattal ment volna a szerdai mérkőzésre, de ezt a brazil hatóságok nem engedélyezték, ezért szálltak fel végül egy kereskedelmi repülőgépre. Az utasszállító útközben leszállt a bolíviai Santa Cruz de la Sierrában, a Viru Viru nemzetközi repülőterén.

Az első képek a baleset helyszínéről:

Fotó: Twitter/360 Radio Columbia
Fotó: Twitter/360 Radio Columbia
Fotó: Twitter/360 Radio Columbia
Fotó: Twitter/360 Radio Columbia

AF Chapecoens:

Az AF Chapecoense labdarúgócsapata kicsinek számít a nagy brazil klubcsapatok mellett, az utóbbi időben mégis rendkívül eredményes volt.

Az 1973-ban alapított egyesület a dél-brazíliai Santa Catarina állam nyugati részén fekvő Chapeco város klubja, sok német és olasz bevándorló leszármazottja él itt.

A 200 ezer lakosú város együttese 2009-ben még a negyedik ligában játszott, utána azonban valósággal szárnyalni kezdett, olyannyira, hogy 2014-ben feljutott az élvonalba. Azzal pedig, hogy most bejutott a Copa Sudamericana döntőjébe – amely a dél-amerikai kontinens második legjelentősebb klubsorozata a Libertadores Kupa után -, története legnagyobb sikerét érte el. A kupa elődöntőjében az argentin San Lorenzót – Ferenc pápa kedvenc csapatát – búcsúztatta a Chapecoense.

A klub egyik legismertebb játékosa a német-brazil Paulo Rink volt, aki később, 1997 és 2002 között a Bayer Leverkusenben játszott, 13-szor pedig pályára lépett a német válogatottban is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik