Foci

Csak a szokásos, Gulácsiék megint nyertek a Bundesligában

Az újoncként listavezető RB Leipzig a Freiburg otthonába látogatott a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójának nyitómérkőzésén. Gulácsi Péter természetesen ott volt a lipcseiek kezdőcsapatában.

Remekül kezdték az összecsapást a vendégek, már a 2. percben megszerezték a vezetést, egy nem is akármilyen góllal. Naby Keita nagyon kipókhálózta a bal felső sarkot (0-1).

Az első negyedóra legvégén egyenlítette a Freiburg (1-1), Florian Niederlechner góljában talán egy kicsit a magyar válogatott hálóőr is benne volt. A beadásra kimozdult, aztán megtorpant, mintha egy kicsit meg is csúszott volna így pont “úton volt” amikor a csatár kapura fejelte a labdát.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A vendégek azonban nem estek össze, még a szünet előtt Timo Werner berámolt kettőt, amellyel el is döntötte a mérkőzést. Az 1-4-es végeredményt Marcel Sabitzer állította be a 79. percben. A csapat másik magyar légiósa, Kalmár Zsolt a kispadról nézte végig a mérkőzést.

A Lipcse így biztosan listavezető lesz a 12. forduló után is, legrosszabb esetben három ponttal előzik majd meg a Bayern Münchent.

A Bundesliga őszi szezonjából ezen a fordulón kívül még öt kör van hátra, ebből négyet még idén lejátszanak. Gulácsiék sorrendben otthon játszanak a Schalke együttesével, utaznak az Ingolstadt otthonába, fogadják a Herthát és mennek a Bayern Münchenhez még 2016-ban.

Eredmény – Bundesliga, 12. forduló

Freiburg – RB Leipzig 1-4 (1-3)
Gólszerző: Niederlechner (15.) ill. Keita (2.), Werner (21., 35.), Sabitzer (79.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik