Foci

Bajnokok Ligája: Messi duplázott, nyolcaddöntős a Barca

Az FC Barcelona előzetesen nem számíthatott könnyű mérkőzésre a Celtic otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A katalánok hiába lőttek hazai pályán egy hetest Brendan Rodgers csapatának, biztosra nem mehettek Glasgowban.

Elég volt csak egy négy évvel ezelőtti mérkőzésre visszaemlékezniük, akkor is hiába voltak sokkal esélyesebbek, kikaptak 2-1-re a fantasztikus atmoszférájú Celtic Parkban.

Barca a továbbjutásért lépett pályára, míg a hazaiak életben akarták tartani a csoport harmadik helyéről szőtt álmaikat. Ahogy azt várni lehetett, a Celtic játékosai csúsztak-másztak, rengeteget futottak, nem egyszer tudtak zavart kelteni a vendégek térfelén.

A nagyobb lehetőségek a katalánok előtt adódtak, de Messi, Rakitic is célt tévesztett, mielőtt megszerezték a vezetést. A 24. percben Neymar ívelte be a védők mögé a labdát a berobbanó Messinek, az argentin pedig egy pattanás után a rövid alsóba bombázott (0-1).

Suárez a 41. percben kétgólosra növelhette volna a vendégek előnyét, de a hat méterről leadott csukafejesét óriási bravúrral védte Gordon.

A fordulást követően Dembele fejesével egyenlíthetett volna a vendéglátó, de a csatár bólintását védeni tudta Ter Stegen. Néhány percre rá növelte előnyét Luis Enrique csapata, Suárez harcolt ki egy büntetőt, Messi pedig higgadt ítélet végrehajtónak bizonyult az 55 .percben (0-2).

 

 

A mérkőzés hátralévő részében ment előre becsülettel a Celtic, de a katalánok előtt is adódtak lehetőségek, Messi könnyen eljuthatott volna a mesterhármasig. Győzelmével a Barcelona továbblépett a csoportból, ráadásul az első helyen.

A kvartett másik mérkőzésén a játéknap előtt hétpontos Manchester City látogatott a négy egységgel rendelkező Borussia Mönchengladbach otthonába. Pep Guardiola együttese abban a tudatban léphetett pályára, hogy egy döntetlennel is bejut a nyolcaddöntőbe.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Kisebb meglepetésre a Bundesligában bukdácsoló Glabach szerezte meg a vezetést Raffael góljával a 23. percben (1-0). A németeknek több labdájuk is volt a 2-0-hoz, de ezeket elpuskázták, a City pedig büntetett. Az első játékrész ráadásban egy végletekig kijátszott támadás végén David Silva talált be (1-1).

A második félidőben a gólok helyett a kiállítások játszották a főszerepet. Hazai részről az 51. percben Stindl, míg a vendégektől Fernandinho a 63. percben mehetett zuhanyozni.

A döntetlen mindenesetre azt jelenti, a City a második helyen jut tovább a csoportból. Ugyanis hiába van három pont a két gárda között, az egymás elleni eredmény az angoloknak kedvez, tehát mindegy, mi történik az utolsó körben.

A D csoportban egyszerű volt a képlet a Bayern München rosztovi veresége után: amennyiben az Atlético Madrid legalább egy pontot szerez hazai pályán a PSV Eindhoven ellen, akkor megnyeri a csoportot.

A gól nélküli első 45 perc után Diego Simeone csapata berámolt kettőt, így a Bayern elleni csoportrangadótól függetlenül már megnyerte a négyest. A záró felvonásban a Rosztov és a PSV harcolhat majd az Európa Ligáért, ráadásul egymás ellen.

Eredmény- Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

C csoport:
Celtic – Barcelona 0-2 (0-1)
Gólszerző: Messi (24., 55. – a másodikat büntetőből)

Borussia Mönchengladbach – Manchester City 1-1 (1-1)
Gólszerző: Raffael (23.) ill. David Silva (45+1.)
Kiállítva: Stindl (51.) ill. Fernandinho (63.)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Barcelona 12 pont, 2. (és továbbjutott) Manchester City 8 pont, 3. Borussia Mönchengladbach 5 pont, 4. Celtic 2 pont

D csoport:
Atlético Madrid – PSV Eindhoven 2-0 (0-0)
Gólszerző: Gameiro (55.), Griezmann (66.)

FK Rosztov – Bayern München 3-2 (1-1)
Gólszerző: Azmoun (45.), Poloz (49. – büntetőből), Noboa (67.) ill. Douglas Costa (35.), Bernat (52.)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Atlético Madrid 15 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9 pont, 3. FK Rosztov 4 pont, 4. PSV Eindhoven 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik