Foci

Bernd Storck azt állítja, egyedül kevés ide

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott évértékelőjének első részében mondta ezt.

Bernd Storck az idei évvel elégedett, lévén célként azt tűzték ki, hogy miközben a válogatottak átesnek egy tanulási folyamaton, azonosulnak a futballról alkotott elképzeléseivel, a csapat fejlődjön is egyúttal.

A kapitány a Nemzeti Sportban úgy fogalmazott mindez abban testesült meg, hogy ma már az élcsapatok ellen is a játék irányítására törekszik csapata.

Az eredmények azt mutatták, hogy a játékosok vevők az újításokra, elérték azt, hogy a neves nagycsapatok is tisztelettel beszélnek a magyar válogatottról. Senki nem intézhet el minket egy kézlegyintéssel

– fogalmazott Storck.

A problémát a német szakember abban látja, hogy eközben óhatatlanul megnőtt a szakadék a válogatott stabil magja és azok között az itthon játszó játékosok közt, akik kevesebbszer szerepeltek a válogatottban, vagy csak a keretbe kaptak meghívást.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Storck látja, egyedül kevés ahhoz, hogy ezt a szakadékot csökkentsék, ezért hatalmas szükség van a hazai edzők segítségére.

Érdemes megnézni a statisztikákat arról, hogy milyen a sebessége egy magyar bajnokinak, és vessük össze az adatokat más ligák mérkőzéseivel. Óriási a lemaradásunk

– adott reális képet futballunkról Bernd Storck, majd azt üzente, nem akar ő kritizálni, de csak közösen érhető el, hogy ne nyíljon tovább az olló a több nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok és a hazaiak között. Ettől várható az NB1 színvonalának emelkedése és a nézőszám növekedése is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik