Foci

Bajnokok Ligája: senkinek sem jó döntetlen Moszkvában

Az esti meccsdömping előtt már 18 órától is rendeztek egy mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A játéknap első mérkőzése a CSZKA Moszkva – Bayer Leverkusen találkozó volt az E csoportban. Az ötödik forduló előtt a moszkvaiak nyeretlenek, míg a Gyógyszergyáriak veretlenek voltak, így négy pont volt a differencia a két gárda között.

A moszkvai mínuszokban a Bayer kezdte aktívabban a mérkőzést, a hazaiak a kontrákra építettek. A leverkuseni mezőnyfölény a 16. percben érett góllá, akkor Kampl beadása után a védők mögé bemozduló Volland lőtt a kapuba (0-1).

Az orosz együttes előtt két komolyabb gólszerzési lehetőség akadt, de mindkettő kimaradt az első félidőben. Előbb a BL-ben most debütáló Chalov passza után Golovin ziccerben hosszan vette át a labdát, majd egy védelmi hiba után újfent ő próbálkozhatott, de Leno védeni tudott.

A második félidőben átadta a területet a Leverkusen, így több lehetőség akadt a CSZKA előtt. A gólhoz megint Golovin állt a legközelebb, de közeli lövése után Leno a gólvonal előtt kaparintotta meg a labdát.

Az egyre jobban beszoruló német együttes nem bírta ki kapott gól nélkül, a 75. percben Fernandest buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyes pedig Natcho váltotta gólra (1-1).

Két perccel az egyenlítés után Dzagoev meg is nyerhette volna a meccset a hazaiaknak, de nagy helyzetben a hosszú sarok mellé bombázott. Az utolsó tíz percre fordulva Volland lábában is ott volt a gól, de benne is maradt. A német csatár egy szép csel után a kapufát találta el.

A döntetlen egyik csapatban sem igazán jó, főleg az oroszoknak. A CSZKA ezzel az eredménnyel biztosan nem juthat tovább a csoportból, legjobb esetben az Európa Ligában vigasztalódhat. A Leverkusen egy győzelemmel tett volna nagy lépést a továbbjutás felé, így viszont még könnyen ki is pottyanhat a kvartettből.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, E csoport, 5. forduló

CSZKA Moszkva – Bayer Leverkusen 1-1 (0-1)
Gólszerző: Natcho (75. – büntetőből) ill. Volland (16.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik