Foci

Klinsmann azt mondta, nem aggódik az állása miatt, egy napra rá kirúgták

Finoman szólva is rosszul áll a szénája az Egyesült Államok válogatottjának a vb-selejtezőben. Az észak- és közép-amerikai selejtező ötödik szakaszában eddig két meccset játszottak le, kikaptak Mexikótól és Costa Ricától is, így jelenleg a hatodik, utolsó helyen állnak – az első három jut ki automatikusan az oroszországi tornára, a negyedik interkontinentális pótselejtezőt játszik.

Az USA 1990-tól kezdve mindegyik világbajnokságon részt vesz, el lehet képzelni, mekkora blama lenne, ha most lemaradnának. Úgy fest, hogy a labdarúgó-szövetség is így gondolta mindezt, ugyanis hétfőn kirúgták Jürgen Klinsmannt, írja a New York Times.

A dolog érdekessége, hogy Klinsmann nem érezte a bajt, vasárnap még azt mondta, nem aggódik az állása miatt. Hamar szembe kellett néznie a valósággal.

A világbajnok csatár 2011-től kezdve volt az amerikai csapat szövetségi kapitánya, korábban a német nemzeti csapatot és a Bayern Münchent is irányította. Az USA csapatával 98 meccse volt, ezekből 55-öt nyertek meg 16 döntetlen és 27 vereség mellett.

Az amerikai szövetség még nem nevezte meg Klinsmann utódját, de az ottani sajtó meg van róla győződve, hogy elődje, Bruce Arena veszi át a helyét. Az amerikaiak legközelebb március 24-én játszanak a vb-selejtezőben, Honduras lesz az ellenfelük.

Fotó: Getty Images/Mexsport/John Dorton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik