Foci

Ronaldo történelmet írt az Atlético elleni rangadón

Madridi rangadó zárta a La Liga  12. fordulójának szombati játéknapját, az Atlético fogadta a Realt a Vicente Calderón Stadionban.

A 9. percben Saúl Niguez lőtt kapásból az oldalhálóba Koke kiugratása után. Marcelo beadását követően Cristiano Ronaldo fejelhetett öt méterről a 12. percben, Jan Oblak azonban bravúrral hárított.

A 23. percben a portugál támadó szerzett vezetést a vendégeknek. A háromszoros aranylabdás szupersztár megpattanó szabadrúgását nem védhette Oblak.

Nyolc perccel később ismét az Eb-győztes csatár próbálkozott, ezúttal simán hárított a szlovén kapus.

Nekirontott ellenfelének az Atlético a második félidőben. Előbb Yannick Ferreira Carrasco lövése zúgott el centikkel a bal felső fölött, majd Antoine Griezmann próbálkozott kétszer is. Beadásszerű lövésére senki nem érkezett a kapu előtt, távoli bombáját pedig simán felkapta Keylor Navas.

A túloldalon Daniel Carvajal lőtte be izomból középre a labdát, de nem találta meg CR-t, majd Luka Modric szabadrúgása után Gareth Bale fejelt a kapu fölé. A második félidő derekán Ronaldo és Koke kakaskodott egyet, mindkét játékost sárgával büntette David Fernandez Borbalan.

Carrasco próbálkozott messziről a 67. percben, Navas simán felkapta a labdát, a túloldalon nehezebb dolga volt Oblaknak, Isco lőtt kapásból a jobb alsó irányába. Stefan Savic borította fel CR-t a 69. percben, a bíró pedig befújta a vitatható tizenegyest. A büntetőt a sértett értékesítette, a jobb alsót választotta, a szlovén portás balra vetődött.

Nem sokkal később akcióból is beköszönt a 31 éves csatár, Bale centerezése után a kapu közepébe lőtt a portugál, aki így a 18. gólját szerezte az Atléti ellen. Alfredo di Stefanót megelőzve immár ő a legeredményesebb játékos a madridi rangadók történetében.

Ez a mostani volt egyébként Ronaldo 39. mesterhármasa a Real Madrid színeiben. A Királyi Gárda 12 forduló után négy ponttal vezet a Málaga ellen pontokat hullajtó Barcelona előtt, az Atlético Madrid pedig visszacsúszott az ötödik helyre a tabellán.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

La Liga, 12. forduló, végeredmények:

Atlético Madrid – Real Madrid 0-3 (0-1)
G: Ronaldo 23., 71., 77. – a másodikat büntetőből

Eibar – Celta Vigo 1-0 (1-0)
G: Rico 9.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik