Foci

OTP Bank Liga: albérletben fogadja a listavezető a címvédőt

A válogatott mérkőzések miatti szünet után ismét visszatér az OTP Bank Liga, a szombaton sorra kerülő 16. forduló tartogat érdekes mérkőzéseket.

A játéknap rangadója egyértelműen a Vasas – Ferencváros összecsapás, amelyen a listavezető fogadja a címvédőt. Az angyalföldiek először játszanak albérletben, mióta elbúcsúztatták az Illovszky Rudolf Stadiont a Videoton ellen. A kispesti Bozsik Stadionban sorra kerülő találkozó előtt nehéz megmondani, ki az esélyes.

Bár a Vasas lesz a pályaválasztó, valljuk be, ez nekik is idegenbeli mérkőzés lesz. Távol a hazai pályától pedig nem remekelnek az utóbbi öt fordulóban. Győzni mindössze egyszer tudtak, igaz akkor igen tartalékos összeállításban Debrecenben. A Fradi sem verhetetlen idegenben, a legutóbbi négy, vendégként játszott bajnokijából csak a diósgyőrit nyerte meg.

A zöld-fehérek idén már nyertek Kispesten, akkor a Honvédot verték 1-0-ra Böde Dániel találatával.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Érdekes is csörtére van kilátás Mezőkövesden is, ahol a második helyezett Videoton látogat a hat mérkőzése óta veretlen újonc otthonába. Pintér Attila legénysége a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szereztek, többet, mint bármelyik más csapat a mezőnyben.

A DVSC arra készül, hogy 2010. május elseje után ismét nyerjen az MTK otthonában. A kék-fehérek másodszor játszanak bajnoki mérkőzést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol eddig még százszázalékosok.

Gyirmóton a hazai közönség előtt mindössze három gólt szerző Urbányi-csapat látja vendégül a bajnoki mérkőzést legutóbb augusztus 17-én nyerő Újpestet.

Debrecenben a sereghajtó Diósgyőr mérkőzik meg a Haladással, amely találkozón a hírek szerint Horváth Ferenc állása a tét. Állítólag a tréner csak abban az esetben maradhat a miskolciak trénere, ha győznek a szombathelyiek ellen.

A Paks a  teljes mezőnyt tekintve a legkevesebb pontot gyűjtötte pályaválasztóként, így várják a Budapest Honvédot. Na meg úgy, hogy a legutóbbi játéknapon megverték a Fradit a Groupama Arénában.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

OTP Bank Liga, 16. forduló

Gyirmót FC Győr – Újpest FC 15.30
Mezőkövesd-Zsóry FC – Videoton FC 15.30
MTK Budapest – Debreceni VSC 15.30
Diósgyőri VTK – Swietelsky Haladás 15.30 (Debrecenben)
Paksi FC – Budapest Honvéd 15.30 (TV: M4 Sport)
Vasas FC – Ferencvárosi TC 18.00 (Kispesten, TV: M4 Sport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik