Foci

Juhász Roland: Csak a nevem miatt nem szeretnék a pályán lenni

Juhász Rolandot, a 95. válogatottsága alkalmával kedd este, a svédek elleni felkészülési meccsen (0-2) búcsúztatta el az MLSZ. A védő szerda délután már Tarlós István főpolgármester jobbján, valamint Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség szlovén elnöke, Csányi Sándor MLSZ-elnök, és  Dunai Antal, egykori válogatott labdarúgó mellett feszített rendkívül elegáns öltönyében és a 2020-es labdarúgó Európa-bajnokság budapesti logóját mutatta be a média képviselőinek.

MTI
Forrás: MTI

Az eseményen arról kérdeztük, 24 órával a búcsú után szavakba tudja-e önteni érzéseit, merthogy a Groupama Arénában csak a könnyeit nyelve hüppögött, amikor az M4-riportere faggatta.

Nehéz erről még most is beszélnem. Annyira megható, megrázó és megtisztelő volt az egész, hogy ilyen körülmények, ennyi néző előtt búcsúzhattunk el. Hálás vagyok az MLSZ-nek és a sorsnak, hogy ez megadatott nekem – fogalmazott Juhász.

Azt tudja, kinek adatott meg az utoljára, hogy a szövetség ilyen ünnepélyes keretek között búcsúztassa el?

Megfogott, őszintén fogalmam sincs. Az hagyján, hogy nekem nincs, de kedden az M4-es kollégákkal is ezen a kérdésen tanakodtunk, ők sem tudták hirtelen.

Kiket búcsúztat el az MLSZ

Az íratlan szabály szerint azokat a válogatott labdarúgókat éri ez a tisztesség, akiknek legalább 50 válogatottság áll a neve mellet.

Íme az első tíz és a még aktívak, akik jelen állás szerint már elérték az ötvenes határt. A teljes lista itt érhető el.

1.  Király Gábor 108/0
2.  Bozsik József 101/11
3.  Gera Zoltán 96/26
4. Juhász Roland 95/6
5.  Fazekas László 92/24
6.  Grosics Gyula 86/0
7.  Dzsudzsák Balázs 86/20
8.  Puskás Ferenc 85/84
9.  Garaba Imre 82/3
10.  Mátrai Sándor 81/0
11.  Vanczák Vilmos 79/4
30.  Priskin Tamás 60/17
31.  Hajnal Tamás 59/7
40.  Huszti Szabolcs 51/7

Nekünk is utána kellet nézni, és arra jutottunk, talán Dárdai Pál volt az 2011-ben. De őt nem nemzeti színű mezben, hanem a pálya szélén, utcai ruhában búcsúztatta el a szövetség.

Ezért is mondom, óriási megtiszteltetés ért minket, ami köszönhető az Eb-sikernek, és annak, hogy Király Gábor válogatottsági rekorder lett.

A válogatott fejezet már lezárult, ez már biztos, de klub szinten meddig folytatja a labdarúgást? 

Két-három év még biztosan van bennem.

Még csak 33 éves. Ilyen rövid időre tervez? 

Attól függ, fejben meddig bírom. Fizikailag rendben vagyok, de csak a nevem miatt nem szeretnék a pályán lenni.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Foglalkozott már azzal, mi lesz utána?

Egy ideje igen. Ezért is iratkoztam be a Testnevelési Egyetem Sportszervező szakára. Edző nem szeretnék lenni, de a klubban folyó háttérmunka azért érdekel.

Kérdés, hol? A jelenlegi klubja, a Videoton, nevelő egyesülete az MTK, netán külföld, Belgium és az Anderlecht?

Csak Magyarország és csak két csapat jöhet szóba – a Videoton és az MTK -, mert azt a tapasztalatot, amit pályafutásom alatt megszereztem hazám labdarúgásának fejlődése érdekében kamatoztatnám. A jelenlegi csapatomnál már szóba is került, hogy esetleg pályafutásom befejezése után Fehérváron kezdhetem el a civil életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik