Foci

Dárdai Pál jövője a tét

Hosszabb anyagban foglalkozik a Kicker, a német futballszaklap a Hertha BSC  magyar edzőjével, ugyanis nyáron lejár a szerződése.

A lap megkérdezte Michael Preetz, a Hertha sportigazgatót a témában, aki elmondta együtt szeretnénk tartani az edzői stábot. Dárdai szerződése az idény végén jár le, de a Herthának május 31-ig opciója van az egyoldalú hosszabbításra a következő bajnoki évadra.

Dárdait hírbe hozták már nevesebb klubbal is, de nem gondolnánk, hogy távozna. Nem az a típus. Játékos pályafutása alatt is többször vitték volna, többek közt a Bayern München is csábította, de ő mindannyiszor maradt Berlinben.

Mindhárom gyermeke a Herthában focizik, ráadásul legnagyobb fia tagja, vezéregyénisége volt annak az U15-ös korosztálynak, amellyel Dárdai pár éve megnyerte a korosztály nem hivatalos világbajnokságát, a NIKE-kupát. Csodálkoznánk, ha nem várná meg ennek a garnitúrának a beérését.

Erre utaló jel, hogy a lap szerint Dárdai megerősítést vár a klubtól, hogy az irány, amit kijelölt, hosszú távon is tartható-e, támogatásban részesül-e, mert már most szeretne két 17 éves labdarúgót az első csapathoz felvinni – Arne Maier, Florian Baak – azok közül, akiket már az U15-ben is edzett.

 

A Hertha tíz fordulót követően a Bundesliga negyedik helyén áll. Szombaton Augsburgba látogatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik