Foci

Storck: Nehéz dolgunk volt

Mint ismert a magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra nyert Andorra ellen a világbajnoki selejtezősorozat 4. fordulójában. Így nyilatkoztak a főszereplők a siker után, először a gólt és asszisztot jegyző Gera Zoltán:

Kihagytam az egész hetet, de tegnap délután már edzettem, így ma pályára tudtam lépni. Örülök, hogy sikerült gólt szereznem, szerintem mindenki jól érezte magát ma a stadionban. Szeretem ezt a játékot, nehéz lesz majd egyszer abbahagyni, de pár év azért még van bennem. Kötelező volt ez a győzelem, de még mindig fáj a Svájc elleni vereség. Menni kell előre, javulnunk kell továbbra is.

Dzsudzsák Balázs is nagyon élt ezen az estén, két gólpasszt is kiosztott a találkozón.

Az eleje akadozott, nem azért jöttek ide az andorraiak, hogy szépen játszanak. A végére egy gólgazdag meccs lett ez, köszönjük a biztatást, reméljük jövőre is ilyen sikeresek leszünk majd. Nem görcsöltünk ma, próbáltunk építkezni, és ilyen szurkolók előtt öröm a játék. Tartjuk a lépést, próbálunk ragadni az élbolyra, bravúr kell majd jövőre.

A válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck mosolyogva nyilatkozott a lefújás után az M4 Sport riporterének:

Elégedettek vagyunk, keményen dolgoztunk, de nehéz dolgunk volt ma. Nagyon mélyen védekezett az ellenfelünk, türelmesnek kellett lennünk. Huszonöt perc elteltével jobb lett a helyzet, az első gól után nagy kő esett le mindenki szívéről. Ha megnézzük a Feröer-szigetek elleni mérkőzést, ott is lőhettünk volna gólt, de még nem voltunk olyan jó állapotban, mint most. Svájc ellen közel jártunk, de nem jött össze a győzelem. Dolgozunk tovább, mindent megteszünk, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak. Kleinheisler László nagyon jól játszott, főleg a második félidő elején. Fiatal játékos, aki néha fegyelmezetlenül viselkedik, emiatt kapta az eltiltást érő sárga lapját.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A magyar válogatott kedden felkészülési mérkőzésen lép pályára Svédország ellen, majd jövőre Portugália ellen vihetnek véghez bravúrt Gyurcsó Ádámék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik