Foci

Román foci: „Rosszabbak vagyunk, mint az Eb-n”

Románia labdarúgó-válogatottja óriásit égett a franciaországi Európa-bajnokságon, ugyanis a házigazda franciák elleni vereség után csak ikszeltek Svájccal, majd hatalmas meglepetésre még Albániától is kikaptak, így a csoportjuk utolsó helyén végeztek. El lehet képzelni milyen a hangulat a szomszédban, ha a korábbi román válogatott Adrian Mutu szerint még mélyebben vannak most, mint az Eb-n.

Nagyon csalódott vagyok a játékunk miatt, meg tudom érteni a szurkolóinkat, hogy ők is. Rosszabbul festettünk, mint az Európa-bajnokságon

írta a Facebookon a 77 válogatott meccsén 35 gólt szerző korábbi csatár, aki szerint jelenleg nincs stílusa a csapatnak, totális fejetlenséget lát az együttes játékán. Azért próbált pozitív maradni, reméli, hogy az oroszok elleni felkészülési meccsen már lesznek biztató momentumok.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Ami a játékot illeti, felerősödtek azok a hangok, amelyek Christoph Daum szövetségi kapitány távozását követelik. A nyáron kinevezett német szakember irányításával eddig mindössze egy meccset nyert meg a román válogatott a vb-selejtezőben, az örményeket ütötték ki, ami azért kötelező feladat volt. Mellette ikszeltek Montenegróval és Kazahsztánnal és jött a pénteki, lengyelek elleni 3-0-s hazai zakó. Jelenleg csak a negyedik a csoportjában a csapat.

„Nem téma Daum kirúgása”nyilatkozta a meccs után Răzvan Burleanu, a román szövetség elnöke.

Ő inkább arra hegyezte ki a kudarcot, hogy ekkora a különbség jelenleg a lengyel és a román foci között. Az RTV-nek nyilatkozva azt fejtegette, hogy klubszinten és az utánpótlásban is rendet kell tenni, mert csak akkor lehetnek eredményesek ismét. Megjegyezte: ott van például Lengyelország, egy fiatal, ütőképes csapattal, róluk lehetne példát venni.

Szóba került, hogy a román szurkolók megint balhéztak. Burleanu letörten csak annyit mondott, hogy Románia elbukott, biztosan megbüntetik őket és a következő meccsüket majd kénytelenek lesznek zárt kapuk mögött játszani, ami egyáltalán nem segít a helyzeten.

Románia a következő vb-selejtezős meccsét majd márciusban játssza, a közvetlen rivális Dániát fogadják majd. Minden bizonnyal üres lelátók előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik