Foci

Rendőrségi ügy lett az angol focit megrengető botrányból

Az angol rendőrség a Daily Telegraph című lap szeptemberi riportjának hatására nyomozást indított egy a labdarúgásban feltételezett vesztegetési ügy miatt. A hivatalos szervek pénteki tájékoztatása szerint a rendőrség illetékes osztálya kiértékelte a konzervatív brit lap által összegyűjtött információkat és bizonyítékokat, és nyomozás indítását kezdeményezte “egyetlen feltételezett vesztegetés” ügyében.

A rendőrség további információkat nem közölt, azt ugyanakkor jelezte, hogy az éppen a Telegraph leleplező szeptemberi cikke nyomán menesztett volt szövetségi kapitányt, Sam Allardyce-t nem érinti a nyomozás.

A volt szakvezető közleményben reagált a rendőrség bejelentésére, amelyben hangsúlyozta: mindig is biztos volt abban, hogy ellene nem indítanak eljárást, mivel nincs ellene bizonyíték. Egyúttal az Angol Labdarúgó Szövetségnek (FA) is üzent:

Szeretném kérni a szövetséget, hogy a lehető leggyorsabban foglalkozzon ezzel az új helyzettel.

A Telegraph szeptemberben többrészes cikksorozatban feltárta, hogy a szakvezető az FA átigazolási szabályainak kijátszására adott tanácsokat a lap – magukat üzletembereknek kiadó – újságíróinak, és arra is felhasználta pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) – egyelőre közelebbről nem részletezett – ügyletben közbenjárjon.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Az FA a cikk megjelenése után azonnal vizsgálatot indított, amelyben megállapította, hogy Allardyce “nem megfelelő magatartást tanúsított”.

Az újság azonban nem csak Allardyce-szal foglalkozott, állítása és gyanúja szerint legalább nyolc jelenlegi és korábbi élvonalbeli vezetőedző fogadott el nem hivatalos fizetéseket. A lap az információit az FA-vel és a rendőrséggel is megosztotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik