Foci

Bernd Storck: A fiatalok is felvették a ritmust

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön egy tréninggel folytatta felkészülését Telkiben a vasárnapi, Andorra elleni világbajnoki selejtezőre, illetve a keddi felkészülési mérkőzésére – írja az mlsz.huBernd Storck szövetségi kapitány elmondta, a keret kevésbé tapasztalt tagjai a svédek elleni találkozón kaphatnak szerepet:

Jól dolgozik a keret, a fiatalok is felvették a ritmust. A felkészülésnek, a meccsek előtti összetartásnak az is a célja, hogy az olyan fiatalokat, mint Botka Endre, Berecz Zsombor, Hangya Szilveszter, Nagy Dominik vagy Vida Máté, be tudjuk építeni az A-válogatottba.

Utóbbi játékos már a lettek elleni selejtezőn (0-2) is pályára lépett, igaz epizódszereplő volt, hiszen a 83. percben váltotta Gera Zoltánt. A fiatalok mindenesetre mindent megtesznek annak érdekében, hogy Nagy Ádámhoz hasonlóan már 20 éves koruk környékére kihagyhatatlanok legyenek a magyar válogatott kezdőjéből.

Mindannyian keményen dolgoznak, a válogatott szakmai stábjának bizonyíthatják versenyszellemüket, és hogy képesek nemzetközi szinten is teljesíteni azok után, hogy a klubjaikban mindannyian jól teljesítenek hétről hétre. A svédek elleni mérkőzésen szerepet kaphatnak, ám a válogatott stílusa az esetleges változásokkal sem módosul majd; ugyanazt a stílust próbáljuk felépíteni a korosztályos válogatottaktól az A-válogatottig, amit a csapatnak az adott felállásától függetlenül meg kell tudnia valósítania.

Csütörtökön a válogatott tagjai fotózáson is részt vettek, melyen az egyik vezérszurkoló álmát is valóra váltották.

A mieink november 13-án 18:00-kor Andorrát fogadják a Groupama Arénában világbajnoki selejtezőn, majd két nappal később Svédország ellen játszanak felkészülési mérkőzést. Előbbi összecsapásra a B-csoport egyetlen pontnélküli gárdája 103-szoros válogatott védője nélkül érkezik hazánkba, a magyar csapatból pedig  Nikolics Nemanja hiányzik majd ujjtörés miatt. Utóbbi találkozón a válogatottsági rekorder (107) Király Gábor, valamint Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás búcsúzik a nemzeti együttestől.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A magyar válogatott kerete Andorra ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Bp. Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik