Foci

Egészen csúnya karambol borzolta a kedélyeket a holland-belgán – videó

Már szerdán megkezdődött a válogatott labdarúgó-mérkőzések dömpingje a világban. A csütörtöki dél-amerikai, majd a péntektől egészen jövő hét közepéig tartó európai vb-selejtezők előtt két kevésbé érdekes találkozó mellett egy barátságos mérkőzéssel hangolt Hollandia Belgiummal.

Az Amszterdamban 1–1-es döntetlent hozó találkozó különösebben nem is érdemelne figyelmet, ellenben történt valami olyan, ami miatt mégis az újságok címlapjára került – nem csak a Benelux Államokban.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Azelőtt, hogy a 38. percben Davy Klaassen büntetőből megszerezte a vezetést a házigazdáknak (1–0) – Jan Vertonghen szabálytalankodott a tizenhatoson belül Jeremain Lensszel szemben – majd a végig fölényben játszó belgák a 82. percben egy szerencsés Yannick Ferreira Carrasco góllal (1–1) egyenlítettek, a találkozó elején a holland Vincent Janssen, (a Tottenham csatára) csúnyán ütközött Simon Mignolet-val, a belga válogatott és a Liverpool kapusával.

Janssen az ütközés következtében elvesztette eszméletét, majd nagy nehezen feltápászkodott, de csak öt perccel később sikerült lecserélni. A meccs után Danny Blind, a hollandok szövetségi kapitánya azt mondta, az ütközés utáni húsz percre kiesett Jansen agyából, minden bizonnyal agyrázkódást szenvedett, mert semmire sem emlékszik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, EREDMÉNYEK:

HOLLANDIA–BELGIUM 1–1 (1–0)
Amszterdam. Vezette:
Marciniak (lengyel)
G: Klaassen (38. – 11-esből), ill. Carrasco (82.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Arab Emírségek–Bahrein 2–0 (Matar 31., Abbasz 59.)
Görögország–Fehéroroszország 0–1 (Palicsevics 14.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik