Foci

Felcsúton az exedző az ex szakmai igazgatóra veri a balhét

November elsején rúgta ki a Felcsúti vezetés a Puskás Akadémia felnőtt csapatának teljes szakmai stábját. Bognár György szakmai igazgatónak, Szíjjártó István vezetőedzőnek és Disztl Péter kapusedzőnek is mennie kellett, az ősz hátralévő meccsein Vincze István ül a kispadra.

A váltásra azért került sor, mert a PFLA negyedik az NB2-ben. Hét győzelem mellett, három vereség és hat döntetlen is becsúszott már, ami nem egyezik a klubvezetés szakmai elvárásaival. Ők úgy vélik, az a költségvetés és infrastruktúra, amit biztosítanak, magabiztos vezetést és feljutást kellene jelentsen a másodosztályban.

A 24.hu is úgy értékelte a helyzetet, hogy teljes homály, ami Felcsúton történik, mintha nem tudnák pontosan, mit is akarnak valójában.

Hogy mekkora az egyet nem értés, azt jelzi az is, hogy az elküldött edző, Szíjjártó István, akinek a gyakorlat szerint minimum a meccselés és a csapat összeállítása lenne a felelőssége, a DigiSport Reggeli Start című műsorában lényegét tekintve mindent a felettesére, Bognár Györgyre hárított:

Tulajdonképpen Bognár Gyuri igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot, ő cserélt, de azért megbeszéltünk sok mindent. Ilyenkor szoktak lenni nézetkülönbségek, de ezeket tudtuk kezelni – viszont az lehet, hogy ez nem minden esetben látszódott. Úgy érzem, tudtuk kezelni ezt a helyzetet. Felelősségem talán annyiban volt, hogy amikor úgy éreztem, jobban ülne az elképzelésem a mérkőzésen vagy a csapatnál, akkor lehettem volna kicsit harciasabb, hogy az érvényesüljön. Ez így alakult

– fogalmazott az egykori edző, aki elmondta az is, rögtön az elején érezte, hogy gondok lehetnek a csapat szereplésével, mert voltak fenntartásai az igazolásokkal kapcsolatban is.

Érdekes, a magyar fociban mindig a másik a hibás…

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik