Foci

Dárdai: A magyar foci rúgott egy öngólt az Eb-siker után

Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője nyilatkozott az M4 Sport Gól c. műsorában, és amikor arra terelődött a szó, hogy több klub, köztük a Wolfsburg is leszerződtetné, akkor azt mondta: nem foglalkozik ezekkel a hírekkel, a Hertháért dolgozni neki az álommunka.

Úgy élek, mint a mesében, főleg úgy, hogy eredményesek vagyunk. Ezt nem szeretném pénzre váltani, mert a pénz nem tesz boldoggá.

Lehet, hogy nem keresek annyit, mint más klubokban kaphatnék, de most így vagyok boldog. Nincs két Ferrarim a garázsban, de nem éhezem. Van szalámi, kolbász, sonka, boldogok vagyunk a családdal” – mondta Dárdai, aki szerint 15 évig nem lehet egy helyen, majd meglátja mit hoz számára a jövő, most a legfontosabb, hogy minden meccsből tanuljon.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

„Fiatal, tehetséges edzőnek tartom magamat, de nem szupersztárnak. Reálisan akarom látni a világot.”

A korábbi szövetségi kapitány a magyar fociról is beszélt és elég tanulságos dolgokat mondott. Át is adjuk a szót Dárdai Pálnak:

A magyar klubok vezetése nem készült fel kellően az Európa-bajnoki sikerre.

Mondtam, hogy eufória lesz, de otthon alábecsülték a hatását. Nem tudtuk meglovagolni, ezzel rúgtunk egy öngólt. Ment a vacakolás. Ha nyerünk Feröer ellen, akkor a Svájc elleni találkozót sem veszítjük el. Mert olyan a szurkolótáborunk, olyan az ereje, hogy az hihetetlen. Vele mindenkit meg lehet verni, de ehhez kell, hogy a szurkolók a csapat mögött álljanak.”

Fotó: Getty Images/Anadolu Agency/Leon Kügler

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik