Foci

Arsenal-Spurs: Harry Kane beérte Thierry Henryt és Gareth Bale-t

Vasárnap délután Észak-London legnagyobb rangadóját rendezték a Premier League-ben. Márciusban a Tottenham Hotspur 2-2-es döntetlent játszott az Arsenallal, tavaly novemberben pedig 1-1-el ért véget a rangadó az Emiratesben.

Többet volt a labda a Spursnél az első félidő derekáig (40-60%), de a kaput egyik játékosnak sem sikerült eltalálnia. Harry Kane szeptember óta sérüléssel bajlódott, most tért vissza a kezdőbe, fejese centikkel ment el a jobb kapufa mellett a 22. percben. Benne bízhattak a vendégek, hiszen a 23 éves csatár utóbbi négy meccsén négyszer is betalált az Arsenalnak.

Mesut Özil lőtt kapásból 16 méterről a 31. percben, de nem találta el a kaput, majd egy perccel később egy szép kontra után Alex Iwobi gurított Hugo Lloris kezébe. A félidő végén egy öngóllal került előnybe a hazai csapat, a szezonban először kezdő Kevin Wimmer fejelt a saját kapujába. A 179. Arsenal-Spurs derbi sem volt feszültségmentes Victor Wanyama könyökölte le Theo Walcottot, melyből tumultuózus jelenet bontakozott ki az első félidő hajrájában.

Az 50. percben Moussa Dembele harcolt ki tizenegyest, amit Kane értékesített. Utóbbi öt meccsén ötödször köszönt be az Ágyúsoknak az angol válogatott csatár.

Ebben a párosításban csak Thierry Henry és Gareth Bale jutott öt találatig, Ian Wright pedig négyet jegyzett.

Maradtak is lendületben a vendégek, Christian Eriksen vette célba a jobb alsót az 55. percben, Petr Cech nagyot védett. Öt perccel később Nacho Monreal góltól mentette meg csapatát, az ötösön belül akadályozta meg Kane-t abban, hogy vezetést szerezzen a vendégeknek. A túloldalon Lloris ütött ki egy beadásszerű lövést, de a szöglet utáni Mustafi-fejes nem volt veszélyes.

A hajrában a bal oldali kapufa hiúsította meg a fordítást Eriksen szabadrúgása után. Cech elcsúszása borzolta a kedélyeket a találkozó végén, de megúszta a hibát a cseh portás.

Nagyon nyomott az Arsenal a mérkőzés végén, de nem sikerült újra betalálniuk Granit Xhakáéknak. Ezzel a döntetlennel a hazaiak a harmadik helyen állnak a tabellán, a Spurs pedig továbbra is veretlen, de csak az ötödik.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Premier League, 11. forduló, végeredmény:

Arsenal – Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
G: Wimmer 42. – öngól, illetve Kane 51. – büntetőből

 

Hat meccse nem nyert a Spurs, PL-ben zsinórban három döntetlen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik