Foci

Dárdai: Kalou lecserélésekor még én is libabőrös lettem

Mi is megírtuk, hogy a Hertha Salomon Kalou mesterhármasával simán legyőzte a Borussia Mönchengladbachot a Bundesliga 10. fordulójának pénteki játéknapján. A berlini csapat vezetőedzője, Dárdai Pál így nyilatkozott a mérkőzés után:

Abszolút kezdeményező játékot terveztünk az első félidőre, és bár a legelején ez még nem ment, a csapat nagyon gyorsan rátalált a jó útra. Úgy játszottunk, ahogyan elképzeltük: letámadtunk, helyzeteket alakítottunk ki és szereztünk két gólt. A második játékrész a kétgólos előny birtokában elsősorban lélektani próbatétel volt, akadt is két-három lehetősége a Borussiának, de nem használta ki őket. Aztán jött a gyönyörű harmadik gól, amely csodálatossá tette győzelmünket. Kalou olyan ünneplésben részesült a lecserélésekor, hogy még én is libabőrös lettem. A fiúk a szombatot megérdemelt pihenéssel töltik, aztán a válogatott mérkőzések miatti szünetet keményen végigdolgozzuk.

A német fővárosi együttes utóbbi öt tétmérkőzéséből hármat megnyert, és ezeken csak három gólt kapott.

A berlini Olimpiai Stadion ráadásul igazi oroszlánbarlang: Dárdaiék mind az öt hazai találkozójukat megnyerték, tizenegy lőtt mellett, mindössze két gólt kaptak.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Legközelebb november 19-én az Augsburg otthonában lép pályára a tabellán jelenleg harmadik Hertha.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik