Foci

Dárdait BL-negyeddöntős csapat csábítaná el Berlinből

A Bundesligában jelenleg az ötödik helyen álló Hertha BSC vezetőedzőjét, Dárdai Pált a Wolfsburg csábítaná el Berlinből – írja a Kicker.

A Farkasok vezetősége októberben négy év után menesztette Dieter Hecking mestert, miután a csapat pocsék rajtot vett a német élvonalban. Azóta ideiglenesen a klub korábbi játékosa, Valérien Ismaël irányítja a csapatot, ám hosszú távon nem vele képzelik el a jövőt.

A német portál azt írja, a Bundesligában jelenleg osztályozós (16.) helyen álló együttes vezetői közvetítőkön keresztül léptek kapcsolatba Dárdai Pállal, de tisztában vannak vele, hogy kicsi az esély arra, hogy a 40 éves szakember elhagyja a német fővárost.

A Herthánál dolgozom, a szívem a klubé. De az is tény, hogy edzőként vagy játékosként aligha maradhat egy ember 15 évnél többet ugyanannál a klubnál. Ezért olyan jó munkát kell végezni, hogy jó ajánlatok érkezzenek. Az utóbbi időben öt vagy hat ügynök is érkezett, és kecsegtető ajánlatokról beszéltek. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Egyéves szerződésem van, tavasszal mindig leülünk a klubmenedzser Michael Preetzcel, és beszélgetünk. Amíg mindkét fél elégedett, addig Berlinben folytatom

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya többször is elmondta, ha távoznia kéne az első csapat kispadjáról, minden bizonnyal visszatérne a berlini klub egyik korosztályos gárdájához.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A Hertha a 9. fordulóban kikapott Hoffenheimben (1-0), azelőtt viszont magabiztos győzelemmel (0-2) jutott be a Német Kupa legjobb 16 csapata közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik