Foci

Így reagált Kassai Viktor az őt ért kritikákra

kassai(960x640).png (kassai viktor, )
kassai(960x640).png (kassai viktor, )

Kassai Viktor kedden este a 3-1-es hazai sikerrel zárult Manchester City-Barcelona Bajnokok Ligája csoportmérkőzést vezette, de még el sem kezdődött a meccs, amikor az angol média már kassaizott.

Aztán a meccs után is megkapta a magáét a magyar játékvezető. A Guardian, az AS és a Telegraph is számon kért rajta egy meg nem adott tizenegyes; azt amikor Samuel Umtiti megtaposta Sterlinget a tizenhatoson belül, végül azonban a korábbi Liverpool-játékos kapott sárgát műesésért.

A harmadik City-gólnál pedig az egész világ azt hánytorgatta fel neki, hogy mielőtt Ilkay Gündogan értékesítette a kihagyhatatlan helyzetét, Sergio Agüero kezéről pattant elé labda:

Mondjuk ez tényleg így volt, bár azon is lehet vitatkozni, hogy Agüero teste előtt tartott keze “kereste-e a labdát”, vagy a labda találta telibe a kezet. Mi jóindulatúak vagyunk – szerintünk az utóbbi -, mert Kassai Viktor sokkal jobb játékvezető, mint azt kedd este mutatta, ezt többször bebizonyította.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Az M4Sport csütörtöki sportreggeli műsorában szokatlan módon a 41 éves sportember is reagált a kritikákra. Szerinte tevékenységük megítélése szubjektív mind a szurkolók, mind a média részéről.

A játékvezetők életéhez hozzátartozik a kritika, a mérkőzések közben kialakult helyzetek egy részét többféleképpen is lehet értelmezni, de az ellenőrök minden találkozó után “kivesézik” a munkánkat. Számunkra a nemzeti, kontinentális és nemzetközi ellenőrző testületek, játékvezetői bizottságok értékelése számít igazán

– fogalmazott Kassai.

Megjegyezzük azt is, hibák ide, vagy oda Kassai (és Ring György, Tóth Vencel asszisztensek) az egyetlen európai játékvezető, aki a decemberben, Japánban sorra kerülő klubvilágbajnokságon képviseli a kontinenst.

Mivel itt próbálják ki először hivatalos FIFA-eseményen a “gólbíró technikát” már nem fordulhat elő vele az, ami a 2012-es Európa-bajnokságon, amikor Vad II. István alapvonali bíró sugallatára nem adta meg a házigazda ukránok szabályos gólját Anglia ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik