Foci

BL: éveket kellett várni erre a gólra, de megérte

2013 tavaszán még José Mourinho volt a Real Madrid vezetőedzője, a Leicester City nem jutott fel a másodosztályból és 16 csapatos volt az NB I. A világ egyik legjobb formában lévő csatárát pedig Radamel Falcaónak hívták, aki akkor tényleg felnőtt Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjére.

A Portóban 87 meccsen 72, az Atlético Madridnál 91 mérkőzésen 70 gólt szerzett.

Nála tökéletesebben kevesen tudtak érkezni egy kapu elé belőtt labdára, képes volt úgy mesterhármast szerezni egy meccsen, hogy nettó 10 másodpercet, ha nála volt a labda.

Eligazolt aztán a Monacóba, ott súlyosan megsérült, majd kölcsönjátékosként leszerepelt a Manchester Unitedben és a Chelsea-ben is. A két angol csapatnál 41 meccsen rúgott összesen 5 gólt… Félő volt, hogy a labdarúgás elveszítette Radamel Falcaót.

A szerda este után nem olyan biztos ez, a kolumbiai duplázott a BL-ben a CSZKA Moszkvát 3-0-ra legyőző Monacóban. A második gólja visszapörgette az idő kerekét, mert igazán falcaós volt: a lefordulás és utána a lövés is azt a csatárt idézte, akinek a játéka miatt az ember ott ült a tévé előtt fordulóról fordulóra, szerencsésebb esetben kiment a stadionba.

Falcao falcaós gólja a CSZKA ellen:

Falcao 30 éves, sanszos, hogy sosem lesz már a régi. De ha időnként felvillant valamit a korábbi játékából, már jól jártunk.

Fotó: Getty Images/AFP/Anne-Christine Poujoulat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik