Foci

BL: gyors gólváltás és iksz Isztambulban

A 20.45-kor kezdődő meccsdömping előtt magyar idő szerint 18.45-től rendezték a Besiktas-Napoli meccset a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában. A két együttes hat, illetve öt pontjával vezette a kvartettet, egy körrel ezelőtti találkozásukat kisebb meglepetésre a török gárda nyerte 3-2 Nápolyban.

A Napoli kezdte aktívabban a találkozót, az első percekben már Gabbiadini került helyzetbe, majd a 11. percben is ő rontott, akkor egy remek indítás után leadott lövését védte lábbal Fabricio.

Az első félidő legnagyobb lehetőségét mégis a Besiktas hagyta ki, a 29. percben Quaresma kevergetett a bal oldalán, középre tett labdáját Koulibaly pont Hutchinson elé fejelte, de a kanadai rosszul eltalált lövése a kapufán csattant.

A második játékrész nagy részében az olaszok akarata érvényesült, a Sarri-legénység könnyedén előnybe is kerülhetett volna, de Insigne remek kiugratása után Callejon a kimozduló kapus mellett nem találta el a kaput.

A Napoli mezőnyfölény után a semmiből megszerezte a vezetést a Besiktas, az Olaszországban duplázó Aboubakar beadása Maksimovic kezét találta el, a megítélt büntetőt pedig Quaresma váltotta gólra a 79. percben (1-0).

Sokáig nem örülhettek a törökök, három perccel később Hamsík 22-23 méterről leadott nagyszerű lövése a jobb sarokban kötött ki (1-1), amellyel ki is alakította a végeredményt.

A csoportban négy kör után hét ponttal áll a Napoli, míg hattal a Besiktas. Este a négy egységgel rendelkező Benfica az egypontos Dinamo Kijevet látja vendégül.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló

Besiktas – Napoli 1-1 (0-0)
Gólszerző: Quaresma (79. – büntetőből) ill. Hamsík (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik