Foci

Gulácsiék nyerték a “magyaros” rangadót, rekordot döntöttek a Bundesligában

“Magyaros” rangadót rendeztek szombat délután a Bundesligában, hiszen Kleinheisler László Darmstadtja a Gulácsi Péterrel felálló Red Bull Leipzig együttesét fogadta.

Az első félidőben nem találták el a kaput a játékosok, de a papírformának megfelelően a vendégek óriási mezőnyfölényben futballoztak. A második játékrészben aztán megszerezték a vezetést a vendégek. Ralph Hasenhüttl mester nagyot húzott, hiszen Marcel Sabitzer az 51. percben lépett pályára, hét perccel később pedig nagyszerűen lőtt a bal alsóba Timo Werner centerezése után.

Sőt a 81. percben mindent eldöntött az osztrák játékos, aki ezúttal Oliver Burke átadását váltotta gólra. A Leipzig ezzel a győzelemmel továbbra is veretlen a Bundesligában és két ponttal van lemaradva a listavezető Bayern Münchentől. A lipcsei együttes történelmet írt, hiszen a német élvonalban eddig egyetlen újonc csapat sem tudta kilenc fordulón keresztül megőrizni veretlenségét. A korábbi rekorodot a Duisburg tartotta, amely az 1993/94-es idényben az első nyolc fordulóban nem talált legyőzőre.

Bundesliga, 9. forduló, végeredmény:

Darmstadt – Red Bull Leipzig 0-2 (0-0)
G: Sabitzer 57., 81.

Augsburg – Bayern München 1-3 (0-2)
G: Ja-Cheol 67., illetve Lewandowski 19., 48., Robben 21.

Mainz – Ingolstadt 2-0 (0-0)
G: Malli 51. – büntetőből, Öztunali 85.

Werder Bremen – Freiburg 1-3 (0-2)
G: Garcia 67., illetve Philipp 29., Grifo 39. – büntetőből, Abrashi 75.

Wolfsburg – Bayer Leverkusen 1-2 (1-0)
G: Arnold 37., illetve Mehmedi 79., Jedvaj 83.

 

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik