Foci

Egyetlen budapesti klub sem fogadta be az Újpestet, ezért költözniük kell

szusza ferenc stadion (Array)
szusza ferenc stadion (Array)

Korábban arról szóltak a hírek, a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai október 27-én befejeződnek, és az Újpest november 26-án a Mezőkövesdet már hazai pályáján fogadhatja az OTP Bank Ligában. Ez már biztosan nem valósul meg, így a lilák átmenetileg Kecskeméten játsszák a hazai meccseiket.

Mint ismert, a gárda eddigi ideiglenes otthona az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadion volt, de a Vasas pályáját a hétvégi Videoton elleni bajnoki után lebontják. A kialakult helyzetről a klub honlapján beszélt dr. Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató.

A megoldás keresése során minden követ megmozgattunk, és minden szóba jöhető lehetőséget megvizsgáltunk, de sajnos Budapesten és az agglomerációban egyetlen stadion sem tud vagy nem akar bennünket befogadni ebben az időszakban. Vagy azért, mert az MLSZ szigorú előírásai miatt nem alkalmasak NB I-es mérkőzés rendezésére, vagy azért, mert nincs szabad kapacitásuk, vagy egyéb okok miatt. Ugyanakkor azt is szeretném elmondani, hogy Kecskeméten nagyon barátságosan fogadtak minket, és ezért csak köszönettel tartozunk a Széktói Stadion üzemeltetőinek

– nyilatkozta dr. Gyarmati Eszter.

A Szusza Ferenc Stadion helyzetével kapcsolatban az ügyvezető igazgató elmondta, csak passzív szemlélői a rekonstrukciónak. mivel a létesítmény állami tulajdon, vagyonkezelője a Nemzeti Sport Központok (NSK), amely az UTE-vel áll szerződésben a stadion felújításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik