Foci

Thomas Dollt dühítette, hogy Kubatovot szidták a Fradi-szurkolók

Az FTC elnökét családtagnak tekinti, márpedig azt nem tűri, ha a családtagjait támadják.

Több cikkben foglalkoztunk már a Koroncón történtekkel. A lényeg az, hogy a Ferencváros szerdán 9-0-ra nyert a Magyar Kupában a megye II-es csapat otthonában, azonban a szurkolók berágtak a játékosokra, amiért nem mentek ki a találkozó után köszönteni őket, noha rengetegen elmentek a hétköznap délutáni időpont ellenére is. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta erről a Blikknek, hogy:

Akik most reklamálnak, nagyjából nyolcvan percig Kubatov Gábor klubelnököt szidták, márpedig ő ugyanúgy a csapatunk tagja, mint Bö­de Dániel vagy Thomas Doll. Miből gondolják, hogy ez­ tetszik a játékosoknak, és oda­mennek­ pacsizni?

A Fradi szombaton a Diósgyőrrel játszik bajnokit, ez lesz ráadásul a DVTK stadionbúcsúztatója is. Ennek kapcsán Thomas Doll nyilatkozott a fradi.hu-nak, a német tréner azonban először a csapat körüli dolgokról beszélt. Doll szerint szép pillanatokat éltek át a régi stadionban, a Groupama Arénában azonban nem, és sokkal többet foglalkozik a szkennerkérdéssel mindenki, mint hogy a csapat sikereinek örülne.

Ami a Koroncón történteket illeti, először nagyon megörült, hogy sokan ellátogattak a meccsre, de ez az érzés a találkozó végére elmúlt.

„Mérges lettem a meccsen. Nem értek olyan jól magyarul. De ha valaki a családomat – és az elnök a családomhoz tartozik – támadja… Hallottam mit énekeltek. Ez dühít és szomorúvá tesz. Aztán ahogy a meccs végén kifütyültek minket…

Azt hiszem teljesen normális, hogy nem futunk oda, miután ők a mi elnökünket 90 percig falhoz állítják, ezután nem ünnepeltünk velük együtt.

Azt gondolom, hogy ha mi ezt mind együtt csináljuk, ha itt végre egység lenne, egy óriási szurkolói nagyhatalom lehetnénk Magyarországon a stadionokban. A szurkolóinkkal biztosan 8-9-10 ponttal többet szereznénk a szezonban. De be kellene fejeznünk ezeket a hatalmi játszmákat” – mondta Doll, aki szerint Németországban sincs mindig egyetértés, de az biztos, hogy a szurkolók krízishelyzetekben is a csapat mögött állnak.

Talán megélem egy nap, hogy hihetetlen hangulat lesz a stadionunkban, hogy ismét egy nagy család leszünk, ahol kritikusan is bánunk egymással, de nem ütjük egymást övön alul. Ezt kívánom.

Ami pedig a szombati meccset illeti: meg akarják mutatni Diósgyőrben.

Itt a teljes nyilatkozat videón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik