Foci

Southgate-nek már nincs gyomra még egyet belerúgni a padon vacogó Rooneyba

Rossz nézni Wayne Rooney vergődését az utóbbi időben. A szebb napokat megélt támadó olyan lendülettel zuhan a föld felé, mint amilyen gyors tempóban csillaga ívelt felfelé karrierje kezdetén. A Premier League-ben, például, ezzel a góllal jelezte, érdemes lesz minél gyorsabban megtanulnunk a nevét:

A Manchester United történetének második legeredményesebb gólszerzője (246, Sir Bobby Charlton a rekorder 249-el) az utóbbi időben csak szenved, írhatnánk, hogy rossz formában van, de olyan keveset látjuk a pályán, hogy fogalmunk sincs mi a helyzet vele mostanság.

A szurkolók már rég kikezdték, José Mourinho sem kifejezetten ragaszkodik hozzá, úgy tűnik viszont, hogy Gareth Southgate-nek már nincs gyomra még egyet belerúgni a válogatott csapatkapitányába. Némileg meglepő hogy Rooney maradhat a “cséká”, főleg annak tükrében, hogy a megbízott szövetségi kapitány már bevitt egy gyomrost a 31 éves támadónak Szlovéniában (0-0), a világbajnoki selejtezőn ugyanis kirakta a kezdőcsapatból.

Ő az angol válogatott csapatkapitánya. Nincs itt semmiféle ellentmondás, annak ellenére, hogy nem kezdett legutóbb, még mindig nagyon befolyásos szerepet tölt be a csapatban

-nyilatkozta a BBC-nek 46 éves szakember. Alan Shearer, a nemzeti tizenegy korábbi csapatkapitánya szerint Rooneynak el kell hagynia mostani csapatát, ha ott akar lenni a 2018-as világbajnokságon:

Nincs mese, váltania kell, ha pályára akar lépni Oroszországban. Tudom, hogy ez egy kemény döntés számára, de le kell nyelnie ezt a keserű pirulát.

A liverpooli születésű játékos eddig 118-szor ölthette magára a címeres mezt, ezeken a találkozókon 53-szor talált be, ezzel pedig ő az ország történetének legeredményesebb csatára. Utóbbi egyelőre nem végleges adat, de ha folytatódik Rooney zuhanórepülése az lesz. Főleg úgy, hogy Southgate minden bizonnyal csak november 15-ig irányítja a válogatottat, egyelőre nem lehet tudni, ki váltja a kispadon.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik