Foci

Vb 2022: újabb munkás halt bele a stadionépítésbe

Újabb haláleset történt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság stadionépítései során, de ez az első alkalom, amikor a szervezőbizottság elismerte, hogy munkavégzés közben történt a tragédia, írja az MTI. A közel-keleti ország illetékeseinek tájékoztatása szerint korábban már három halálos baleset volt a stadionépítések során, de

a hivatalos verzió szerint azok nem munkavégzés közben történtek.

A szombati eset – amelyet vasárnap hoztak nyilvánosságra – tovább erősíti a katari munkakörülmények miatti aggodalmakat. Az országba sok ázsiai munkás érkezett a stadionok és a világbajnokság megrendezéséhez kapcsolódó infrastruktúra építése miatt, de a mostani áldozat állampolgársását egyelőre nem közölték.

Folyamatban van a vizsgálat, hogy kiderüljön, milyen tényezők járultak hozzá egyik dolgozónk halálához. Az illetékes hatóságokat haladéktalanul tájékoztattuk

– közölték a szervezők a Dohától 15 kilométerre délre lévő stadionban történtek után. A 40 ezer néző befogadására alkalmas aréna a tervek szerint 2018-ban készül el.

Az ország összesen várhatóan több tízmilliárd dollárt költ a tornára, amelyre 2022 novemberében és decemberében kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik