Foci

Nyolcgólos thriller az Újpest meccsén, majdnem elszórakozta előnyét a Fradi

A Diósgyőr 4-4-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként az Illovszky Rudolf Stadionban szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Élvezetes, fordulatokban bővelkedő, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők Angyalföldön, ahol a vendégcsapat nagyon korán meglepte az Újpestet. A lila-fehérek azonban nem estek kétségbe a 3. percben bekapott gól után, s még a félidő derekán egyenlítettek, sőt bő negyedóra múlva fordítottak is, így előnnyel vonulhattak a szünetre.

Fordulás után egy felesleges szabálytalanságot követően korán büntetőhöz jutott a Diósgyőr, amely olyannyira felbátorodott, hogy a tizenegyesből szerzett egyenlítő gól után sem az eredmény megtartására törekedett, hanem tovább támadott. Ennek az utolsó negyedóra kezdetén meglett az eredménye, akkor egy kiváló találat után ismét a vendégeknél volt az előny.

Az Újpest azonban nem akart megbékélni a vereség gondolatával, nagy erőket mozgósított, s a lefújáshoz egyre közelebb kerülve, két perc alatt megfordította az állást. A DVTK-nak nagyon kevés ideje maradt, ezt a néhány percet azonban végül eredményesen töltötte: a hosszabbítás perceiben ugyanis a meccs elején csereként beállt Jagodinskis megszerezte a meccs nyolcadik, s a vendégek negyedik gólját, amelynek nyomán pontosztozkodással zárult a minden szempontból szórakoztató összecsapás.

A fővárosi lila-fehérek egymás után negyedszer végeztek döntetlenre, s augusztus 17-e óta tart nyeretlenségi sorozatunk a bajnokságban.

Ferencváros – Budapest Honvéd

A címvédő Ferencváros a második félidő derekán már három góllal vezetett, végül csak 3-2-re tudta legyőzni a Budapest Honvédot.

A Ferencváros védelme – amely az eltiltott Dilaver és Nalepa hiányában kifejezetten “furcsa” összetételben állt fel – több nagy hibát is elkövetett a találkozó elején, ám ezekkel a vendégek nem éltek. A zöld-fehérek ezt követően egyértelműen átvették az irányítást, és Böde fejesével megszerezték a vezetést.

Fotó: MTI
Doll csak a lelátóról nézhette csapata játékát. Fotó: MTI

Nem sokkal a szünet előtt Hajnal révén megduplázta előnyét a bajnokcsapat, így nyugodtan térhetett pihenőre.

A fordulást követően a Ferencváros átadta a kezdeményezést a kispestieknek, a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt, és úgy tűnt, hogy Djuricin egy ilyen ellenakció végén a 60. percben el is döntötte a három pont sorsát.

A háromgólos hátrány ellenére a vendégek nem adták fel, és tovább próbálkoztak, s egy pontrúgásból szépítettek is. Bő negyedórával a vége előtt Lanzafame tizenegyesével egy gólra jött fel a Honvéd, így rendkívül izgalmassá vált a hajrá.

A vendégek kis híján egyenlítettek, de a pályafutása első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Tömösvári fejesét Dibusz hatalmas bravúrral védett, s ezzel gyakorlatilag biztosította a győzelmet csapatának.

MTK- Gyirmót

Az MTK Budapest 1-0-ra legyőzte az újonc Gyirmót csapatát, ez volt a fővárosi kék-fehérek első tétmeccse a múlt héten átadott Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A kiegyenlített első félidőben mindkét csapat előtt több gólszerzési lehetőség adódott, és bár a Gyirmót helyzetei voltak veszélyesebbek, Petkovic kapus mindegyiket hárította. A hazaiakat Torghelle Sándor juttathatta volna vezetéshez, de közeli kísérletét Sebők Zsolt kivédte.

A második felvonás is váltakozó küzdelmet hozott, továbbra is mindkét kapusnak nagyjából egyenlő arányban akadt dolga, a vezetést pedig Torghelle bravúros megoldásával az MTK szerezte meg. A tapasztalt csatárnak a végjátékban is volt egy nagy ziccere, és bár az kimaradt, együttese három ponttal gazdagodott.

Mezőkövesd – Haladás

Az újonc Mezőkövesd 3-0-s győzelmet aratott a vendég Haladás felett.

Kifejezetten eseménydúsan indult a találkozó, ugyanis előbb a Mezőkövesd hagyott ki egy helyzetet, majd nem sokkal később a Haladás. A kezdeti rohamok után is mindkét együttes lendületes támadásokat vezetett, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét hálóőrnek bőven volt dolga. A szünet előtt aztán a hazaiak Diallo révén kétszer is betaláltak, de csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, mert a második találatot a jubiláló Szabó Zsolt játékvezető nem adta meg les miatt.

A második félidő mezőkövesdi kapufával indult, de ha Strestiknek centik híján nem is sikerült kapuba találnia, pár perccel később gólpasszt adott a duplázó Diallónak. A vendégek erre Gaál keresztlécet eltaláló szabadrúgásával válaszoltak, majd a csatár újabb lövését Tujvel hárította bravúrral. Az újonc viszont a 60. percre eldöntötte a találkozót a harmadik találattal. A hátralévő időben már mindkét csapat teljesítményén látszott, hogy eldőlt a három pont sorsa, így több gól nem született.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Újpest – Diósgyőr 4-4 (2-1)
Gólszerző: Lázok (21.), Cseke (37., 87.), Bardhi (84.), illetve Vela (3.), Bognár (52., 11-esből), Lipták (74.), Jagodinskis (92.)

Ferencváros – Budapest Honvéd 3-2 (2-0)
Gólszerző: Böde (26.), Hajnal (44.), Djuricin (60.), illetve Kamber (73.), Lanzafame (78., 11-esből)

MTK- Gyirmót 1-0 (0-0)
Gólszerző: Torghelle (74.)

Mezőkövesd – Haladás 3-0 (1-0)
Gólszerző: Diallo (38., 50.), Molnár G. (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik