Foci

A Honvédot nem téveszti meg, hogy pocsék formában van a Fradi

A Ferencváros és a Honvéd 200. alkalommal mérkőzik meg egymással a bajnokságban a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A szombati játéknap fővárosi párharcának eddigi mérlege az FTC-nek kedvez, amely 109-szer hagyta el győztesen a pályát, emellett 31 alkalommal játszott döntetlent és 59-szer kapott ki. A zöld-fehér klub honlapjának összesítése szerint a gólkülönbség 447-309.

A 200. összecsapáson a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll nem ülhet le a kispadra, mert a múlt héten a Haladástól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával heves reklamálás miatt a játékvezető elküldte őt a kispadtól, majd a szövetség fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta. Ugyancsak hiányzik majd a találkozóról a zöld-fehérek két kiállított játékosa, az osztrák Emir Dilaver és a lengyel Michal Nalepa.

A 2015 március eleje óta először nem dobogós, jelenleg negyedik helyezett FTC elég rossz formában van, a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg.

Lehet, hogy nem kellett volna ironikusan megtapsolni a játékvezetőt – megbűnhődtem érte, az biztos. Úgy érzem kellőképpen felkészítettem a csapatot a következő bajnokira. Én valószínűleg az elnöki páholyból követem majd a mérkőzést

– mondta Thomas Doll az M4 Sportnak.

A szombati ellenfelét egypontos hátránnyal követő Honvéd legutóbb döntetlent játszott az Újpesttel, előtte kikapott a Videotontól, azt megelőzően viszont nyert az MTK és a Debrecen ellen. A ferencvárosi találkozón Marco Rossi vezetőedző nem számíthat a védő Bobál Dávidra, aki még nem épült fel Achillesín-sérüléséből.

Láttam az FTC legutóbbi találkozóit, tény, hogy most kicsit gyengébben szerepelnek, de ez ne tévesszen meg senkit. Amit a szezon előtt mondta, azt most is tartom, a Fradi és a Videoton között dől majd el a bajnoki cím

– vélekedett Marco Rossi az M4 Sporton.

Az éllovas Vasas, amely múlt szombaton eseménydús mérkőzésen 3-2-re verte az MTK-t, és ezzel növelte előnyét, ezúttal Debrecenben lép pályára, ahol vélhetően nem lesz könnyű dolga, még azzal együtt sem, hogy a hazai csapat hullámzó teljesítményt nyújt. A vendégeknél nem játszhat a piros lapja miatt eltiltott Berecz Zsombor.

Az FTC elleni győzelemmel a második helyre előrelépett Haladás Mezőkövesden szerepel, a harmadik helyezett Videoton pedig – amely ellen a múlt héten megszakította hosszú nyeretlenségi sorozatát a sereghajtó DVTK – a Paksot fogadja Felcsúton. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az NB I 13. fordulójának programja

Videoton FC-Paksi FC, Felcsút 15.30, v.: Farkas
Debreceni VSC-Vasas 17.30, v.: Erdős
MTK Budapest-Gyirmót FC 18.00, v.: Solymosi
Újpest FC-Diósgyőri VTK, Illovszky Stadion 18.00, v.: Pintér
Ferencváros-Budapest Honvéd 18.00, v.: Karakó
Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Szabó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik