Foci

Messi mesterhármassal szomorította a Camp Nouba visszatérő Guardiolát

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a legnagyobb rangadó minden kétséget kizárólag a Barcelona – Manchester City összecsapás volt a C-csoportban. A mérkőzés külön érdekessége, hogy Pep Guardiola másodszor tért vissza korábbi sikerei színhelyére, a Bayern München után ezúttal az angol gárda mestereként.

Az akkori találkozásról nem őriz túl szép emléket a katalán edző, a 2014/15-s kiírás elődöntőjének odavágóján a Barca 3-0-ra győzött a Camp Nouban.

A Barcelona a csoportban mindkét összecsapását megnyerte, míg a City egy győzelemmel és egy döntetlennel állt.

Még ha kényszerűségből is, mindkét szakember húzott egy váratlant a kezdőcsapatok összeállításakor, a hazaiaknál Mascherano volt a jobbhátvéd, míg a vendégeknél Agüero csak a kispadon kezdte a mérkőzést.

A City a mérkőzés elején letámadta a katalánokat, mellyel sikerült is zavart okozniuk a hazaiak védelmében, bár igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Aztán némileg váratlanul, a 17. percben megszerezte a vezetést Luis Enrique csapata. Messi indítása nem volt tökéletes, de mégis visszakerült elé a labda miután Fernandinho elcsúszott, a többiek pedig csak nézték ahogy az argentin lecsap rá, és Bravót kicselezve a kapuba passzol (1-0).

Az első félidő hajrájában felpörögtek az események, előbb Nolito próbálkozását ütötte szögletre Ter Stegen, majd Gündogan szép cselsorozat után eleresztett lövését tolta ki bravúrral a német hálóőr. Pár perccel később Suárez ziccerét védte Bravo, végül pedig Digne tizenhatoson belüli kezezését nem vette észre a játékvezető.

Luis Enrique a vezetés ellenére nem lehetett elégedett, Albát is Piquét is le kellett cserélni sérülés miatt még az első 45 percben.

Az 53. percben egy kiállítás miatt gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Bravo lépett ki egy hosszú indításra, megszelídítette a labdát, viszont odaadta Suáreznek. Az uruguayi azonnal kapura ívelt, de a nyáron pont a Barcától Angliába szerződő hálóőr beleütött a labdába a tizenhatoson kívül, így azonnal villant a piros.

A 61. percben egy labdaszerzés után Iniesta talált Messi elé, ő pedig a rövid alsóba bombázott, felavatva ezzel a néhány minutummal korábban a kiállítás miatt becserélt Caballerót (2-0).

Nyolc perccel később egy újabb City-labdavesztés után Suárez önzetlenül leadta Messinek, ő pedig belőtte a harmadikat (3-0).

Pár perccel a vége előtt Messi buktatásáért kapott egy tizenegyest a Barcelona, de Neymar gyatra büntetőjét védte a kapus. A brazil azonban nem maradt gól nélkül, a 89. percben átszlalomozott a védelmen, majd a kapuba lőtt, mellyel ki is alakította a végeredményt (4-0).

A mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy Mathieu három perc alatt összeszedett két sárgát, így nagyjából húsz perccel a vége előtt mehetett zuhanyozni.

A csoport másik mérkőzésén a harmadik helyért küzdő Celtic és Borussia Mönchengladbach összecsapását a német gárda nyert Stindl és Hahn találataival.

A B-jelű négyesben a Benfica hozta a kötelezőt Kijevben, míg a Besiktas nagy meglepetésre elhozta midhárom pontot Nápolyból.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

C csoport:
FC Barcelona – Manchester City 4-0 (1-0)
Gólszerző: Messi (17., 61. 69.), Neymar (89.)
Kiállítva: Mathieu (74.) ill. Bravo (53.)

Celtic – Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-0)
Gólszerző: Stindl (57.), Hahn (77.)

B csoport:
Dinamo Kijev – Benfica 0-2 (0-1)
Gólszerző: Salvio (9. – büntetőből), Cervi (55.)

Napoli – Besiktas 2-3 (1-2)
Gólszerző: Mertens (30.), Gabbiadini (69. – büntetőből) ill. Adriano (12.), Aboubakar (38., 86.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik