Foci

BL: Gálázott az Arsenal, négyet gurított a Bayern

A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában az utóbbi időben botladozó Bayern München a PSV együttesét fogadta. Carlo Ancelotti tanítványai utóbbi három mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, Madridban kikaptak az Atléticótól (1-0), majd a Bundesligában ikszeltek a Köln (1-1) és a Frankfurt ellen. (2-2)

A hollandok utóbbi öt tétmeccsükön veretlenek maradtak, igaz, csak kétszer hagyták el győztesen a pályát. Legutóbb 1999 őszén találkozott egymással a két csapat a nemzetközi porondon, abban a kiírásban mindkétszer az éppen aktuális hazai együttes nyert 2-1-re.

Thomas Müller tett azért, hogy 17 évvel később is a vendéglátó diadalmaskodjon. Arjen Robben szöglete után nagyszerűen érkezett a rövidre, első próbálkozását még védte Jeroen Zoet, a másodiknál viszont már tehetetlen volt.

Öt perccel később Joshua Kimmich duplázta meg a bajorok előnyét, David Alaba megpattanó beadása után közelről fejelt a hálóba a 21 éves játékos, aki védő létére már a hetedik gólját szerezte ebben a szezonban.

Gaston Pereiro lőtt a hazaiak kapujába a 39. percben, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Két perccel később Luciano Narsingh bombázott a jobb felső sarokba, Manuel Neuer csak beleérni tudott a labdába.

Rögtön a második félidő elején Robert Lewandowski eresztett meg egy lövést a jobb kapufa mellé a tizenhatoson belülről. A másik oldalon Luuk de Jong fejelt nem sokkal a kapu fölé, majd a lengyel csatár szerezte meg a német csapat harmadik gólját. Robben lövését pont a 28 éves csatár elé ütötte a portás, aki nem hibázta el a kihagyhatatlan helyzetet. Lewandowskinak ez volt a 34. gólja a BL-ben ehhez 55. fellépésre volt szüksége, ennél kevesebb találkozón csak Lionel Messi (54) és Ruud van Nistelrooy (39) hozott össze ugyanennyi találatot.

Robben maga is beköszönt a 84. percben, Thiago Alcantara csodálatos kiugratása után szomorította korábbi csapatát a holland szélső. A Bayern München három nyeretlen meccs után diadalmaskodott újra, s három forduló után hat ponttal a második helyen áll csoportjában.

Minimalista Matracosok

A kvartett másik mérkőzésén az Atlético Madrid elképesztő mezőnyfölényben játszott a Rosztov otthonában, de nem sikerült vezetést szereznie az első félidőben. Kilencszer próbálkoztak lövéssel Diego Simeone tanítványai, de csak háromszor dolgoztatták meg Soslan Dzhanaev kapust.

A jég végül a 62. percben tört meg, mikor is Yannick Ferreira Carrasco bombázott a hálóba Juanfran beadása után. Az Atlético Madrid ezúttal is 1-0-s győzelmet aratott, csakúgy, mint az első két fordulóban, így százszázalékos teljesítéménnyel vezeti a D-csoportot.

Özil első mesterhármasa

Az Arsenal 47. perc alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket a Ludogorets elleni mérkőzésen. Alexis Sánchez, Theo Walcott, majd Alex Oxlade-Chamberlain mattolta Vladislav Stoyanov kapust. Az 56. percben Santi Cazorla fantasztikus kiugratása után Mesut Özil lőtt a vendégek kapujába, majd a hajrában még kétszer beköszönt a német válogatott középpályás, így 6-0-ra nyertek a londoniak. A 28 éves játékos most először szerzett mesterhármast pályafutása során.

Az Ágyúsok a Premier League nyitófordulójában kikaptak a Liverpooltól (3-4), azóta viszont tizenegy meccsen maradtak veretlenek, két döntetlen mellett kilenc győzelem a mérlegük augusztus óta.

Cavani Oscar-díja

Az A-csoport másik mérkőzésén a Paris Saint-Germain Angel di María révén került előnybe a Basel ellen az első játékrész végén, majd Lucas Moura köszönt be a 62. percben. A találkozó hajrájában Edinson Cavani hitette el a bíróval, hogy felrúgták, majd értékesítette a tizenegyest, így 3-0-ra nyert a párizsi gárda. A franciák az Arsenallal karöltve hét ponttal vezetik a kvartettet.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, végeredmények:

A-csoport:

Arsenal – Ludogorets 5-0 (3-0)
G: Sánchez 12., Walcott 42., Oxlade-Chamberlain 46., Özil 56., 83., 87.

PSG – FC Basel 3-0 (1-0)
G: Di María 40., Lucas Moura 62., Cavani 90+3. – büntetőből

D-csoport:

Bayern München – PSV 4-1 (2-1)
G: Müller 13., Kimmich 21., Lewandowski 59., Robben 84., illetve Narsingh 41.

Rosztov – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
G: Carrasco 62.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik