Foci

A világ legdrágább játékosa 2016 legnagyobb vicce

Paul Pogba augusztus elején lett a világ legdrágább játékosa, miután a Manchester United 105 millió eurót fizetett érte a Juventusnak. José Mourinho akkor azt mondta róla, hogy ő lesz a Vörös Ördögök szíve.

Biztosan a távoli jövőre utalt, hiszen egyelőre finoman szólva is várakozáson alul teljesít a 23 éves középpályás. Legutóbb a Liverpool elleni bajnokin (0-0) szenvedett, nem is kímélték az angol drukkerek a találkozót követően. Egyikük szerint Pogba eddig 2016 legnagyobb vicce:

Egy másik szimpatizáns szerint a 2012-ben ingyen elengedett játékos láthatatlan volt az Anfield Roadon:

A United korábbi játékosa, Phil Neville is többet vár a franciától:

Korábban mi is írtunk róla, hogy az évtized legnagyobb égése lehet Mourinho Unitedje. Túlzás lenne azt állítani, hogy ez már meg is valósult, de kétség kívül jó úton járnak efelé David de Geáék. A spanyol kapus – Zlatan Ibrahimovic mellett – talán az egyetlen kivétel a mostani garnitúrában, a Liverpool ellen is ő volt az egyetlen kiemelkedően teljesítő játékos. Emre Can és Philippe Coutinho lövésénél is parádés védést mutatott be a spanyol hálóőr, gyakorlatilag neki köszönhető, hogy nem pont nélkül kullogott haza a United.

Visszatérve Pogbára, a francia eddig kilenc meccsen egyszer vette be az ellenfelek hálóját. Nem feltétlenül a gólszerzés a feladata, annál inkább a társait kellene kiszolgálnia, de eddig ebben sem nagyon jeleskedik. Asszisztot nem sikerült jegyeznie idén az angol élvonalban, kulcspasszból is átlagosan mindössze egyet oszt ki meccsenként. Nyilván bele kell szoknia a Premier League-be, de lassan kezd elfogyni a szurkolók türelme. Az Eb-döntős játékos legközelebb vasárnap a Stamford Bridge-en kezdheti el igazolni, hogy miért fizettek ki érte 105 millió eurót, máskülönben a “Pogback” csak egy nagyon drága és felesleges vicc marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik