Foci

Dárdai beszólt Tuchelnek, aki a Herhát dicsérte

Thomas Tuchel csapata Bayer Leverkusen elleni bajnokija (2-0) után úgy nyilatkozott: a játékvezetők megengedik a kemény játékot a Borussia Dortmund ellen.

Amit Tuchel mondott, pontosan olyan téma, amiről az edzők egymás között beszélnek a meccs után. Azzal, hogy a sajtó elé állt, nyíltan üzent a játékvezetőknek. Ha pénteken a mérkőzés első szabálytalanságáért sárga lappal büntet a bíró, akkor az Thomas Tuchel harsány reklamálása miatt lesz

-nyilatkozta Dárdai Pál kollégája megnyilvánulásáról. A 43 éves mester így reagált a Hertha vezetőedzőjének kijelentésére:

Most én ezzel mit kezdjek? Berlini kritika ide vagy oda, teljesen nyugodt vagyok. Amikor kommentáltam az előző mérkőzésen történteket, a statisztikákból indultam ki, nem voltak hátsó szándékaim. Nem követeltem piros lapot, csak kritikusan megjegyeztem, hogy zavar a sok szabálytalanság. Kikaptunk, és ezt kihasználták arra, hogy rossz vesztesnek tituláljanak, aki csak lamentál. Tartom a véleményemet, húsznál több szabálytalanságot követtek el ellenünk, és ez sok. Senkire sem mutogattam ujjal, legkevésbé a játékvezetőkre.

Tuchel nem felejtette el megdicsérni a Herthát, mely jelenleg a második helyen áll a tabellán:

Nagyon kompakt és taktikailag fegyelmezett Herthára számítok. Rendkívül nehéz dolgunk lesz a helyzetek kialakításával a berliniek ellen. Nagy türelemre lesz szükségünk, szívósságra, és arra, hogy nagy tempót tudjunk diktálni.

A berliniek jelenleg egy ponttal előzik meg a Dortmundot a Bundesligában, a két csapat péntek este 20:30-kor csap össze a Signal Iduna Parkban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik