Foci

Vb 2018: Messi nélkül továbbra sem megy az argentinoknak

Magyar idő szerint kedden késő este rangadót rendeztek a 2018-as világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában, hiszen a forduló előtt listavezető Uruguay a holtversenyben harmadik helyezett Kolumbia válogatottjához látogatott.

Bekezdtek a hazaiak, hiszen Abel Aguilar már a 15. percben vezetést szerzett, gyönyörűen fejelt a kapu jobb oldalába. Kicsit több, mint tíz perccel később már jött is a válasz, Cristian Rodríguez egalizált.

Sőt, a második félidőben a vezetést is megszerezték a vendégek, Luís Suárez lőtte ki éles szögből a jobb alsót. Ismét tíz perccel később azonban érkezett az egyenlítő találat: Yerri Mina fejelt a hálóba Juan Cuadrado beadása után.

Bolívia Ecuador legjobbjait fogadta szintén kedden késő este. A hazaiak Pablo Escobar duplájának köszönhetően kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. Gustavo Quinteros mester félidei beszéde rendkívül effektívnek bizonyult, hiszen a vendégek a 47. percben Enner Valencia révén szépítettek. Sőt, a hajrában emberhátrányban sikerült egyenlíteniük, ismét az Everton-játékos villant.

Az argentinoknak továbbra sem megy Lionel Messi nélkül. Az Albiceleste múlt héten döntetlent játszott Peruval, ezúttal viszont pontot sem szerzett Paraguay ellen, így jelenleg az  interkontinentális pótselejtezőt jelentő ötödik helyen állnak Edgardo Bauza tanítványai.

Vb-selejtező, Dél-Amerika, 10. forduló, végeredmények:

Kolumbia – Uruguay 2-2 (1-1)
G: Aguilar 15., Mina 84., illetve Rodríguez 27., Suárez 73.

Bolívia – Ecuador 2-2 (2-0)
G: Escobar 3., 43., illetve E. Valencia 47., 89.

Argentína – Paraguay 0-1 (0-1)
G: Gonzalez 18.

Chile – Peru 2-1 (1.0)
G: Vidal 10., 85., illetve Flores 76.

Venezuela – Brazília 0-2 (0-1)
G: Jesus 8., Willian 53.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik