Foci

Itt az újabb román fociblama

A vb-selejtezőket egy döntetlennel és egy győzelemmel indító Románia kedden Kazahsztán otthonába látogatott az E-csoport harmadik fordulójának első mérkőzésén. A körülmények finoman szólva sem voltak ideálisak, az összecsapást helyi idő szerint este 10 órakor rendezték, fagypont körüli hőmérséklet uralkodott Asztanában, ráadásul műfüvön játszottak a csapatok.

Christoph Daum fiai nem vehették félvállról a mérkőzést, hiába kaptak a kazahok néhány napja egy ötöst Montenegróban, az első hazai meccsükön 2-2-re végeztek az Eb-negyeddöntős Lengyelországban hazai környezetben. A két együttest egyébként 51 hely választja el a világranglistán.

Az első félidőben fölényben játszott a román együttes, több kapura lövésük is volt, de ezek rendre mellé mentek, vagy Pokatilov kapus hárítani tudott. A kazahok előtt is adódott egy helyzet, miután a beadást követően kis híján öngólt vétett az egyik román bekk.

A fordulást követően alaposan megváltozott a játék képe. Románia támadójátéka gyakorlatilag a nullával volt egyenlő, míg a kazahok támadtak becsülettel, de a tizenhatoson belül rendre elfogyott a tudomány.

Ennek ellenére a 87. percben majdnem megnyerték a meccset a vendégek, ugyanis Stancu középre tett labdáját a kapus majdnem a saját kapujába ütötte, de még valahogy ki tudta ütni a labdát Enache elől Pokatilov.

A döntetlennel Kazahsztán lehet elégedettebb, két komoly társaságtól is pontot loptak hazai pályán. A románok novemberben a lengyelekkel játszanak csoportrangadót hazai környezetben.

Eredmény – Vb-selejtező, E csoport, 3. forduló

Kazahsztán – Románia 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik