Foci

Évek óta nem mutatott ilyen formát Szalai Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott két világbajnoki-selejtezős meccset játszott le a napokban: pénteken Svájc ellen 3-2-es vereség lett a vége a Groupama Arénában, hétfőn este pedig Rigában sikerült megszerezni a sorozatban az első győzelmet, Bernd Storck csapata 2-0-ra nyert Lettország vendégeként. A két mérkőzésben van egy közös pont:

Szalai Ádám mindkettőn betalált.

A lettek elleni gólja:

Ilyenre, hogy két egymást követő meccsen is eredményes legyen, 2014 augusztusában volt példa legutóbb. Akkor a Hoffenheimben a Paloma elleni kupameccsen, majd az Augsburg elleni bajnokin szerzett gólt, csapata mindkétszer nyert.

Ezúttal Svájcnak ugye kettőt lőtt, a letteknek egyet, márpedig hasonló, azaz, hogy két egymást követő meccsen összesen három gólt szerezzen, még régebben,

2013 augusztusában sikerült neki.

Akkor a Schalkéban focizott, a Hannover elleni bajnokin egyszer, a PAOK elleni BL-selejtező visszavágón kétszer volt eredményes, utóbbi mérkőzésen főszerepet vállalt abban, hogy csapata a főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában.

A 28 éves Szalai nyáron, az osztrákok elleni Eb-meccsen 550 napos gólcsendet tört meg. Ebben a szezonban a három válogatottban szerzett találata mellett egyet már lőtt a Bundesligában is, ráadásul úgy, hogy eddig mindössze 58 percet játszott klubjában, a Hoffenheimben.

Nagyon úgy fest, hogy az elmúlt években rengeteget kritizált magyar csatár megtalálta a góllövőcipőjét.

Fotó: Getty Images/AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik