Foci

Csoda, hogy nem kapott ki Anglia, megvan Szlovákia első győzelme

A Wayne Rooney-t csereként játszató angol válogatottnak szerencse is kellett a szlovéniai pontszerzéshez. Eredmények a vb-selejtező F csoportjából.

Az angol labdarúgó-válogatott körül mindig történik valami. A Szlovákia elleni győztes meccs után például belebukott az angol focibotrányba Sam Allardyce, utódjának, az ideiglenesen megbízott Gareth Southgate-nek pedig azzal kellett szembesülnie, hogy a szurkolók gyakorlatilag kikövetelik a kezdőből a csapatkapitányt, Wayne Rooney-t. Southgate hétfőn be is jelentette, hogy Rooney valóban nem fog kezdeni a keddi vb-selejtezős meccsen Szlovéniában, Eric Dier vette át a helyét a középpályán.

Ilyen előjelek után el lehet képzelni, mennyire roppant volna össze az angol csapat, ha egy óriási védelmi hibát kihasználnak a szlovénok a meccs elején, de Hart előbb nagyot védett, majd Kurtic lövése után a kapufán csattant a labda. Az angolok egyébként a szünet előtt pontatlanul szövögették a támadásaikat, a hazaiak pedig életveszélyes kontrákat vezettek, gól azonban nem született.

A második játékrész elején Hartnak kellett két nagy bravúrt is bemutatnia, a másodiknál a kapufa segítségével óvta meg a kapuját a góltól.

Joe Hart legnagyobb védése a meccsen:

Ezután megint a vendégeknél volt többet a labda, túl sokra azonban nem mentek vele, nagy helyzetük nem nagyon akadt.

A 73. percben jött el Rooney ideje, ekkor lépett pályára csereként a cséká, Allit váltotta.

Nem feltétlen ettől, de megélénkült az angolok játéka a hajrára, Rose-nak, Rooney-nak és Lingardnak is volt egy-egy lövése gyors egymásutánban, főleg az utóbbi volt veszélyes, Oblak védett bravúrral. Ezzel el is lőtték a csapatok a puskaport, maradt a 0-0.

Szlovákia két vereség után megszerezte az első pontjait, északi szomszédaink hazai pályán verték 3-0-ra Skóciát. Az F csoport harmadik meccsén Litvánia Máltát verte otthon.

A játéknap többi eredményével ebben a cikkben foglalkoztunk.

Eredmények – európai vb-selejtezők, F csoport, 3. forduló

Szlovénia – Anglia 0-0

Szlovákia – Skócia 3-0 (1-0)

Litvánia – Málta 2-0 (0-0)

Az állás: 1. Anglia 7 pont, 2. Litvánia 5 (5-3), 3. Szlovénia 5 (3-2), 4. Skócia 4, 5. Szlovákia 3, 6. Málta 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik