Élő Foci

Vb-selejtező: Storck húzásai bejöttek, megvan a kötelező győzelem Lettországban

A magyar labdarúgó-válogatott győzelmi kényszerben utazott Rigába, nagyon kellett a három pont a feröeri döntetlen és a budapesti, Svájc elleni vereség után. A szövetségi kapitány, Bernd Storck merészet húzott ismét, négy helyen is változtatott a pénteki kezdőhöz képest, a 10. percben pedig a lehetőséghez jutó Nikolics és Gyurcsó hozták össze a vezető gólt: előbbi volt a gólpasszos, utóbbi a befejező ember.

Gyurcsó gólja:

A folytatásban kissé visszább vett a magyar csapat, ennek az lett az eredménye, hogy a szünetig két óriási gólszerzési lehetőség adódott a lett csapat előtt, de egyiket sem tudták kihasználni. Sőt, a második játékrészben is a hazaiaké volt az első komoly ziccer, Gulácsi azonban szépen védett.

A folytatásban nem lehetett teljesen nyugodt a magyar csapat, a lettek felvillanásaiban ott volt az egyenlítés veszélye. A 60. percben Gyurcsó villant ismét, ezúttal azonban a kapufa megmentette a házigazdát. A 77. percben dőlt el a meccs, Dzsudzsák szöglete után Szalai fejelt a hálóba (neki pillanatokkal korábban volt már egy komoly helyzete), a magyar csatár két meccsen három gólt szerzett pár nap alatt.

Szalai gólja:

A folytatásban Vida személyében még újoncot avatott a válogatott, illetve Gulácsi volt még egy nagy védése. A vége 0-2 lett, talán a vártnál többet kellett izgulni, de megérdemelten nyert a magyar válogatott, amely első győzelmét könyvelte el a mostani vb-selejtezőben. A magyarok először nyertek Rigában is, igaz ez még csak a második meccsük volt a lett fővárosban, összességében pedig a két csapat hatodik találkozóján az ötödik magyar siker született.

Gera Zoltánnak a mostani volt a 95. válogatott meccse, ezzel már egyedül áll az örökrangsor harmadik helyén. Dzsudzsák Balázs 85. fellépésével utolérte a legendás Puskás Ferencet a hetedik pozícióban.

Ami a csoport többi meccsét illeti: Portugália 6-0-ra nyert Feröeren, a svájciak viszont csak vékonyan, 2-1-re nyertek Andorra otthonában.

Eredmény – vb-selejtező (Európa), B csoport, 3. forduló

Skonto Stadion, Riga, játékvezető: Pawel Gil (lengyel)

Lettország – Magyarország 0-2 (0-1)

Lettország: Vanins – Gabovs, Jagodinskis, Gorkss, Maksimenko – Tarasovs – Visnakovs (Zjuzins, 57.), Kluskins (J. Ikaunieks, 68.), Laizans (Karasausks, 77.), D. Ikaunieks – Sabala

Magyarország: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Gyurcsó, Nagy Á., Gera (Vida, 83.), Dzsudzsák – Nikolics (Kleinheisler, a szünetben), Szalai

Gólszerző: Gyurcsó (10.), Szalai (77.)

Sárga lap: Ikaunieks (34.), Sabala (72.), Zjuzins (81.), Karasausks (90+2.) illetve Kádár (14.)

Piros lap:

A csoport többi eredménye:

Andorra-Svájc 1-2 (0-1)
gól: Martinez (91.), illetve Schär (19., 11-esből), Mehmedi (77.)

Feröer-szigetek – Portugália 0-6 (0-3)
gól: Silva (12., 22., 37.), Ronaldo (65.), Moutinho (91.), Cancelo (93.)

A tabella:

1. Svájc 3 3 7–3 +4 9
2. Portugália 3 2 1 12–2 +10 6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 4–3 +1 4
4. Feröer 3 1 1 1 2–6 –4 4
5. Lettország 3 1 2 1–4 –3 3
6. Andorra 3 3 1–9 –8 0

Kádáré az első sárga

Szétcsúszott kicsit a magyar védelem, így hátulról felrúgta a kiugró Visnakovsot. Jogos a sárga.

Újabb magyar helyzet

Dzsudzsák jobboldali szöglete után az előrehúzódó Guzmics fejelt, és bár a kapu fölé bólintott, de biztató lehetőség volt.

Vezet Magyarország!

GÓÓÓÓÓÓL! Nikolics verte meg a védőjét a tizenhatoson belül, középre tette a labdát a második hullámban érkező Gyurcsónak, aki a léc alá lőtt kapásból. 0-1!

Rögtön a mérkőzés elején magyar szabadrúgás

Dzsudzsák ívelte középre a labdát a bal szélről, egy védő azonban tisztázott. Gera megszerezte a lasztit, lepasszolta Nagynak, az ő szöktetése azonban hosszú volt, így oda a lehetőség.

Magyar gólokban gazdag jó estét mindenkinek!

Vagy akár egy felejthető meccs is lehet, csak legyen meg a győzelem. Mindjárt jönnek a himnuszok és perceken belül kezdődik az összecsapás. Addig is egy időjárás jelentés: derült az ég, 6 Celsius-fok a hőmérséklet a rigai Skonto Stadionban.

Olvasói sztorik