Foci

Vb 2018: Felejthető első félidő után simán nyertek a spanyolok Albániában

A spanyol labdarúgó-válogatott vasárnap este Albániában lépett pályára a 2018-as világbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában.

A 11. percben Koke lőtt a tizenhatoson belülről, Etrit Berisha résen volt, védte a bal alsóba tartó labdát. Öt perccel később Victor Vitolo tekert szintén a bal alsó felé, az albán kapus nagyot nyújtózva hárított.

Tíz perccel a félidő vége előtt Odise Roshi szánta el magát lövésre messziről, David de Geának nem kellett védenie, mert az oldalhálóban kötött ki a labda.

Az 55. percben megszerezte a vezetést a spanyol válogatott. Vitolo nagyszerűen ugratta ki David Silvát, aki rendkívül önzetlen volt, és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Diego Costát. (0-1)

Alig több, mint tíz perccel később a csereként beállt Nolito lőtte ki a bal alsó sarkot. (0-2) A Manchester City játékosának ez volt a hatodik gólja 15 meccsen a nemzeti csapatban.

A spanyol válogatott ezzel a győzelemmel hétpontos csakúgy, mint Olaszország. A taljánok a csoport másik, vasárnapi mérkőzésén Ciro Immobile duplájával fordítottak Macedónia otthonában.

Vb-selejtező, G-csoport, 3. forduló, végeredmények:

Albánia – Spanyolország 0-2 (0-0)
G: Costa 55., Nolito 63.

Macedónia – Olaszország 2-3 (0-1)
G: Nestorovski 57., Hasani 59., illetve Belotti 24., Immobile 75., 90+2.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik