Foci

Storck: Úgy kell futballozni, mint Svájc ellen, de hibák nélkül

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint hétfőn a lettek elleni mérkőzés sem lesz könnyű a magyar labdarúgó-válogatott számára a világbajnoki selejtezősorozatban, de egyértelműen a győzelem a célja Rigában.

Ugyanabban a stílusban kell futballoznunk, mint Svájc ellen

– jelentette ki a német szakember a vasárnap reggeli elutazás előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az elért eredményei ellenére nem rossz csapat a lett, vannak jó játékosai. A feröeriek ellen is próbáltak támadni, de végül kikaptak.

Storck elárulta, mivel csapatának a Svájctól pénteken elszenvedett 3-2-es vereség után három napon belül kell ismét pályára lépnie, lesznek változások a kezdőcsapatban, de arról nem kívánt beszélni, hogy mennyi és kiket érint.

A szakvezető szót ejtett a magyarokhoz hasonlóan Eb-nyolcaddöntős svájciak elleni találkozóról, amelyen szerinte ismét bebizonyosodott, hogy minőségi riválissal szemben is képes helytállni a válogatott, de “a nagy csapatok könyörtelenül megbüntetik az egyéni hibákat”.

Nikolics Nemanja arról beszélt, hogy vasárnap regeneráló edzésen vettek részt és sikerült kipihenniük magukat. Elárulta, még nem beszéltek a lettekről, a szakmai stáb majd vasárnap este elemzi a soron következő ellenfelet a játékosoknak.

Ezek a meccsek a legnehezebbek, amikor kötelező a győzelem. Fájó volt az utolsó percekben kikapni a svájciaktól, de abba a meccsbe kell kapaszkodnunk, mert nagyon sok pozitívumot mutatott a csapat. Kifejezetten jól futballoztunk és ezt kell tennünk hétfőn is. Ilyen bátor támadó játékot kell nyújtanunk mindig

– mondta a Legia Warszawa csatára, akit nem lepett meg, hogy Feröer-szigetek válogatottja pénteken 2-0-ra győzött Rigában, mivel a szeptemberi nyitókörben ellenük is jók voltak a szigetországiak.

A magyarok két kör után egy pontot szereztek a feröeri 0-0-s döntetlennel, míg a letteknek Andorra szeptemberi legyőzésével három van, pénteken előbbi gárda a hatosban egyedüliként százszázalékos Svájctól, utóbbi Feröer-szigetektől kapott ki. A kilenc európai selejtezőcsoportból az első helyezettek jutnak ki a 2018-as, oroszországi vb-re, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik