Foci

Soványka angol siker, gólfesztivált rendeztek a románok

Szombat kora este négy mérkőzést rendeztek a 2018 labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában. A F csoportban a Szlovákia ellen kiszenvedett győzelemmel nyitó Anglia már a megbízott szövetségi kapitány, Gareth Southgate irányítása alatt lépett pályára a Wembleyben Málta ellen.

Az U21-es válogatott kapitánya rögtön egy újoncot avatott, a Manchester United támadója, Jesse Lingard debütált a felnőttek között. A háromoroszlánosok végig egykapuztak, de végül csak egy soványka 2-0-s sikert könyvelhettek el. Az angolok gólját Daniel Sturridge és Dele Alli szerezte.

A Montengeró elleni döntetlennel nyitó románok a vereséggel startoló Örményország otthonába utazott az E-jelű hatosban. Románia számára tökéletesen kezdődött a mérkőzés, Gor Malakyan már a 3. percben pirosat kapott, a megítélt büntetőt pedig Bogdan Stancu váltotta gólra.

Az első félórában még háromszor a kapuba találtak Christoph Daum fiai, sorrendben Adrian Popa, Razvan Marin és Nicolae Stanciu volt eredményes. A fordulás után még Alexandru Chipciu is gólt szerzett.

A csoport másik meccsén Montenegró szintén kiütötte Kazahsztánt, míg a C csoportban Azerbajdzsán kisebb meglepetésre megverte a norvégokat, így hat ponttal áll két kör után.

Eredmény – Vb-selejtező

F csoport:
Anglia – Málta 2-0 (2-0)
Gólszerző: Sturridge (29.), Alli (38.)

E csoport:
Örményország – Románia 0-5 (0-4)
Gólszerző: Stancu (4. – büntetőből), Popa (10.), Marin (12.), Stanciu (29.), Chipciu (60.)
Kiállítva: Malakyan (3. – Örményország)

Montenegró – Kazahsztán 5-0 (1-0)
Gólszerző: Tomasevic (24.), Vukcevic (59.), Jovetic (64.), Beqiraj (73.), Savic (78.)

C csoport:
Azerbajdzsán – Norvégia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Medvedev (11.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik