Foci

Németország nagyszerű futballal fektette két vállra a cseheket

A kora esti négy mérkőzés után öt találkozóval folytatódott a 2018 labdarúgó-világbajnokság selejtezője. A szombat este csúcspontja a német válogatott fellépése volt, a Norvégiában sima győzelemmel indító Nationalelf Csehországot látta vendégül Hamburgban a C csoportban.

Joachim Löw együttese rögtön a kezdés után magához ragadta az irányítást, támadólag lépett fel, és alakított ki helyzetek. Az első gólra nem is kellett sokat várni, a 13. percben egy mintaszerű támadás után Thomas Müller volt eredményes (1-0).

Csehország az első félidőben szinte csak nyomozta a labdát, a félpályán is alig tudtak átjönni Karel Jarolim fiai. Az első játékrészben akadt még bőven leehetőség a németek előtt, de azok rendre kimaradtak.

A fordulást követően sem kellett sokat várni az újabb gólra, Toni Kroos lassan már a védjegyévé váló mozdulattal csavart a bal alsóba (2-0). A 65. percben jött a harmadik, Jonas Hector került a védelem mögé, a centerezése után pedig Müller megszerezte a második gólját (3-0).

Az utolsó bő félórában nem változott a játék képe, de újabb gólt már nem láthattak a nézők. Németország két kör után hibátlan teljesítménnyel áll az élen.

A csoport másik összecsapásán az Eb-nyolcaddöntős Észak-Írország megverte a második 45 percet szinte végig emberhátrányban játszó San Marinót.

Az E-jelű hatosban Lengyelország Robert Lewandowski mesterhármasával két vállra fektette Dániát. Az F csoportban Litvánia az utolsó percekben bukta el a győzelmet Skóciában, míg Szlovénia a korábbi győri játékos, Rok Kronaveter találatával kerekedett Szlovákia fölé.

Eredmény – Vb-selejtező

C csoport:
Németország – Csehország 3-0 (1-0)
Gólszerző: Müller (13., 65.), Kroos (49.)

Észak-Írország – San Marino 4-0 (1-0)
Gólszerző: S. Davies (26. – büntetőből), Lafferty (79., 90+4.), Ward (86.)
Kiállítva: Palazzi (50. – San Marino)

E csoport:
Lengyelország – Dánia 3-2 (2-0)
Gólszerző: Lewandowski (20., 36. – büntetőből, 48.) ill. Glik (49. – öngól), Y. Poulsen (69.)

F csoport:
Skócia – Litvánia 1-1 (0-0)
Gólszerző: McArthur (89.) ill. Cernych (59.)

Szlovénia – Szlovákia 1-0 (0-0)
Gólszerző: 
Kronaveter (74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik