Foci

Válogatott: Svájc nem elég kreatív a támadó harmadban

Mindezt Bodonyi Béla, a 27-szeres magyar válogatott állítja. Ő az, aki 1988 óta Svájcban él, így elég jól ismeri a helvét labdarúgást.

Kár lenne tagadni, hogy a vendégek a mérkőzés esélyesei, hiszen elég csak összehasonlítani, hogy mely klubokban játszanak a játékosaik és melyekben a magyarok. A csoportelsőség a céljuk, így győzni mennek Budapestre is. A svájciakra jellemző a szervezett csapatjáték, a magas labdabirtoklás, és a kevés kapott gól. Ugyanakkor kevés gólt is rúgnak, a kaputól 30 méterre többnyire elfogy a tudomány, valami hiányzik a támadójátékukból. Nem elég kreatívak a támadó harmadban.

– nyilatkozta Bodonyi Béla az mlsz.hu oldalon.

A Honvédban 280 meccsen 78 gólt szerző szélső amondó, kulcsfontosságú lesz, hogy milyen napot fognak ki a svájciak vezéregyéniségeik – Breel Embolo, Admir Mehmedi vagy éppen Xherdan Shaqiri -, mert ők azok, akik egy-egy villanással képesek eldönteni a meccseket.

Bodonyi állítását alátámasztja, hogy egyrészt a svájciak hozzánk hasonlóan valóban nem sok gólt szereznek válogatott meccseiken és ha valaki, mondjuk, mint Shaqiri ez Eb-n a lengyelek ellen nem villan, akkor bajban lehetnek Budapesten is a szervezetten védekező magyar csapat ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik